"Царське" варення з черешні та волоських горіхів - це чудовий смаколик, який можна легко заготувати на зиму і тішити своїх рідних затишними вечорами за чаюванням.
Інгредієнти:
- 1 кг черешні;
- 1 кг цукру;
- 50 г очищених волоських горіхів;
- лимонний сік;
- листочки м'яти за бажанням.
Приготування:
Спершу потрібно ретельно очистити черешню від плодоніжок, помити.
А потім видалити кісточки. Далі черешню треба заповнити подрібненими горіхами.
Треба терміново замінити водійське посвідчення: кому загрожує чималий штраф
Гороскоп на 28 листопада: як провести четвер із вигодою та не "наламати дров"
Сніг та морози до -15°: українців попередили про найхолоднішу зиму за останні роки
В Україні посилять мобілізацію та укріплять міста: до чого слід готуватися
Тепер засипте цукром та дайте постояти декілька годин. Далі поставте на маленький вогонь. Повільно помішуйте масу з дна до розчинення цукру. Потрібно проварити варення хвилин 40, на початку не забувати знімати з поверхні пінку.
Знявши з вогню, залиште варення на 10-12 годин до повного охолодження. Тепер поставте варення на вогонь для наступного варіння. Готувати на помірному вогні протягом 30 хвилин.
За бажанням під час варіння для аромату можна додати сік половини лимона або декілька листочків м'яти, які потім потрібно витягнути. Наприкінці перекласти варення у завчасно підготовлені сухі стерилізовані банки.
Нагадаємо, помідори "Ненажера" вразять всіх за столом: рецепт апетитних овочів із зеленню та часником. Рецепт апетитних помідорів на закуску
Як повідомляв портал "Знай.ua", п'ять найкращих способів обробки томатів: такі помідорчики і в салат, і на сік. Щоб томати швидше червоніли потрібно запам'ятати п'ять головних лайфхаків
Також "Знай.ua" писав, піца з кабачків за 25 хвилин: італійці позеленіють від заздрощів. Крута альтернатива всіляких страв з кабачків - піца