Закупівлі Міністерства на ProZorro

"Золоті" закупівлі представників Урядового кварталу продовжують поповнюватися все новими і новими багатомільйонними лотами. У той час, як Парламент витрачає 23 млн на сувеніри, декор дзеркал і десятки новеньких телевізорів, а Нацбанк – 25 млн на шоколадки і консультаційні послуги, Міністерство закордонних справ України вразило ще більшим розмахом. Тільки частковий ремонт головної будівлі МЗС в центрі столиці обійдеться у понад 30 млн грн. Подробиці дізнавалися Знай.ua.

11 млн – на заходи і сканери відбитків пальців

Одним з найсвіжіших лотів, замовлених МЗС України на офіційному сайті майданчика електронної системи публічних закупівель ProZorro, стали "Послуги з організації обслуговування та забезпечення заходів і офіційних прийомів за участю керівництва Міністерства".

Вартість цього "сервіс-пакету" сягає 500 тис грн.

Тендер - скріншот

Популярні новини зараз

Пенсіонерам видадуть сертифікати на 400 гривень

Україна може поринути у темряву: енергетики заговорили про блекаут

У кого в Україні збільшаться пенсії з 1 квітня

Хто з українців залишиться без пільг у 2024 році

Показати ще

Він передбачає не тільки подачу страв, а й лабораторну перевірку усіх продуктів на всіх стадіях виробництва.

"На об'єктах виконавця, якому надається право на організацію обслуговування та забезпечення продуктами харчування офіційних і представницьких заходів, має проводитися постійний санітарно-епідеміологічний нагляд за якістю та безпекою харчових продуктів і продовольчої сировини, яка використовується для цього, технологічним процесом на всіх стадіях виробництва, постійно здійснюватися відбір проб харчових продуктів і сировини для проведення лабораторних досліджень", - йдеться в тендерній документації.

Переможцем стало ДП Державного управління справами по обслуговуванню офіційних заходів "Гарант-сервіс" – договір був укладений 7 липня.

МЗС України - фото Міністерства закордонних справ України

Втім, в рази дорожчим виявився інший заявлений Міністерством лот – 10 млн з державного бюджету має піти на "Сканери відбитків пальців" у кількості 207 штук.

Тендер - скріншот

Наразі триває процес подання пропозицій – самі ж торги відбудуться 6 вересня о 13:20.

Сенсор, відбиток пальцю - фото КТС

А 7 липня був заключений і "комунальний" договір на суму у понад 333 тис грн.

Саме стільки коштували "Послуги з поточного ремонту вузла водопостачання пожежних насосів та запірної арматури теплопункту".

Тендер - скріншот

Тендер - скріншот

100 пляшок вина, парасольки і рослини

Не обійшлося і без "десертно-сувенірних" товарів.

Близько 50 тис грн пішло на закупівлю 100 пляшок вина – доставити їх до Міністерства мають до 31 липня.

Тендер - скріншот

Келих вина, фото: pixabay

Майже стільки ж коштував набір "Парасолька подарункова" – у замовленому комплекті 150 парасольок.

Тендер - скріншот

Парасолька з грошима, chtokomupodarit.ru/

Попіклувалися у МЗС і про красоту газонів – "Послуги з догляду за зеленими насадженнями на прибудинковій території МЗС" обійшлися у 73, 5 тис грн.

"Виявлено численні ураження та захворювання висаджених рослин та дерев через несприятливі погодні умови, а також збільшення кількості ґрунтових шкідників, що згубно впливають на зелені насадження. З метою уникнення загибелі зелених насаджень та забезпечення належного стану та розвитку рослин, виникла необхідність у додатковому удобренні, внесенні захисних засобів, улаштуванні міксбордерів та догляді за газонами", - зазначено у тендерній документації.

Тендер - скріншот

МЗС України - фото Міністерство закордонних справ України

"Золота" реставрація: 31 млн – на вікна і нагляд за обєктом

Найдорожчим же серед літніх замовлень МЗС став "Ремонт (реставраційний) пам'ятки архітектури та історії – будинку Центрального комітету КП(б)У, де працювали відомі політичні діячі, 1936-38 рр. (охоронний № 920-Кв) на площі Михайлівській, 1" – коштуватиме він 30 млн 659 тис грн.

Тендер - скріншот

Причому, вся ця сума піде лише на "віконно-балконні" роботи. А саме – заміну віконних блоків з відновленням відкосів, улаштуванням відливів та підвіконня.

МЗС України - фото Міністерство закордонних справ України

Відповідно, і перелік робіт досить незначний: штукатурка відкосів, фарбування водоемульсійними сумішами, відтворення мозаїчного покриття підвіконня, встановлення алюмінієвих конструкцій та ін.

Тендер - скріншот

Тендер - скріншот

Згідно із укладеним у червні договором, у 2021 році на виконання цих робіт з бюджету буде виділено 16 млн, а у 2022-му – ще понад 14, 6 млн грн.

Тендер - скріншот

МЗС України - фото Міністерство закордонних справ України

Окрім того, 434 тис грн передбачено ще і на послуги з нагляду за виконанням цих будівельних робіт.

Тендер - скріншот

Аукціон стартує 12 липня о 13:24.

Тож про подальший розвиток подій читайте на порталі Знай.ua.

Також Знай.ua писав, що Парламент готує масову "святкову" амністію ув'язнених до Дня Незалежності – деталі законопроекту.