На Миколаївщині пройшли сильні зливи,внаслідок яких затопило популярний курорт Коблево. Там випала неочікувано велика кількість опадів. Рівень води подекуди сягав 40 сантиметрів. Найбільше зливи зачепили саме курортну зону. Відповідно, внаслідок зливового дощу вулиці були затоплені повністю. Також, унаслідок шторомових погодних умов збитків зазнали деякі бази відпочинку і бари.

У ГУ ДСНС у Миколаївській області повідомили:

«Рятувальники аварійно-рятувального загону спеціального призначення, співробітники пожежної охорони села Коблево і Галициновського загону місцевої пожежної охорони надали допомогу у відкачуванні дощової води з присадибних ділянок, території житлових будинків і приміщення їдальні в мікрорайоні ракетне урочище, селі Морське Коблевської територіальної громади і селі Галициново Миколаївського району.»

Дощі практично повністю затопили дороги, тому на них не видно ям. Автомобілісти постійно втрапляють у ці пастки та не можуть вибратися. Туристи, які приїхали на відпочинок на курорт, вже встигли пожалкувати, що потрапили сюди саме у період дощів. Синоптики та рятувальники попереджають, що подібна ситуація зберігатиметься ще декілька днів.

Популярні новини зараз

Мобілізація з 18 травня: кого чекає посилена увага

Додадуть 500 гривень: пенсіонерам обіцяють надбавку у червні

Батьків змусять заплатити: в Раді затвердили важливий проект

З 1 червня українці платитимуть за воду по оновленому тарифу: кому радять приготуватися

Показати ще

Із слів заступника голови Миколаївської ОДА Миколи Марінова, проблема із затопленням у Коблевому існує давно, але цього року, неочікувано, кількість опадів перевищила місячну норму. До кінця тижня дощову воду повинні відкачати.

Нагадаємо, Херсонська область потерпає через негоду. Зливи підтопили будинки та присадибні ділянки у кількох районах області та у Херсоні. Рятувальники ліквідовують наслідки негоди кілька діб поспіль.

Нагадаємо, що Сильна злива затопила поля та городи українців, води - на 40 сантиметрів зверху: "Пшеничка пропала...."

Як повідомляв Знай.ua, Негода перетворила вулиці українських міст на річки, автівки не впораються: "Діставайте човни"

Також портал Знай.uа писав, що Український курорт накрило хвилею страшного цунамі вперше в історії