Коли приходить літо-останнє, що хочеться робити в жарку погоду, це їсти. Однак мова більше йде про жирну їжу, а ось від легких салатиків відмовлятися не варто.
Ось, наприклад, можна приготувати салат з курятиною, який буде не тільки неймовірно смачним, але, і дієтичним.
Не варто перезавантажувати організм якимись калорійними стравами, краще приготувати свіжі і поживні салати, додаючи в них багаті клітковиною низькокалорійні продукти.
"Бісять ТЦК": військовий пояснив, чому воєнкоми перегинають палицю у мобілізації
В Україні пенсії ставлять на "паузу": у ПФУ відповіли, чому люди залишаються без грошей
Правила бронювання від мобілізації посилили: українцям загрожують масові скорочення
1000 гривень від держави: як отримати допомогу пенсіонерам
Для свіжих салатів відмінно підійде куряче філе, або ж нарізані стрипси. Вони зможуть надати страви смак і поживності, при цьому, не будуть сильно калорійними.
Ось, наприклад, рецепт салату з курячого філе, яблук і журавлини. На приготування цієї страви у вас піде всього 25 хвилин, але, смак ви запам'ятаєте надовго.
Інгредієнт:
- 300 г курячого філе;
- 200 г червоних яблук;
- 80 г листя шпинату;
- 3 ч. л сушеної журавлини;
- оливкова олія за смаком;
- лимонний сік за смаком;
- 3 ст. л волоських горіхів.
Філе потрібно скропити лимонним соком, після чого обсмажити на сухій антипригарній сковорідки до рум'яної скоринки. М'ясо загортаєте в фольгу, приблизно на 5 хвилин, щоб всі соки встигли розійтися.
У салатницю потрібно викласти листя шпинату, і полити все оливковою олією, після чого перемішати.
Яблука необхідно нарізати тонкими скибочками, і додати після того, як нарізали тонкими скибочками м'ясо. Далі потрібно посипати салат журавлиною і волоськими горіхами, після чого ще раз скропити соком. Все, готово. Можна подавати страву до столу.
Раніше повідомляли, огірочки на салат і заготовити на зиму: як правильно поливати овоч, щоб урожай здивував всіх.
Як повідомляв Знай.ua, ароматне полуничне варення "п'ятихвилинка": простий і смачний рецепт.
Знай.uа писав, желе з вишні замість варення: кращий рецепт в 30-градусну спеку.