З "ковідного" фонду України безслідно зникли 124 мільйони гривень. Про це повідомив глава Держаудитслужби України Геннадій Пліс в інтерв'ю для видання ГОРДОН.

Геннадій Пліс підкреслив, що Держаудитслужба виявила фінансових порушень пов'язаних з "ковідним" фондом більш ніж на 400 мільйонів гривень. З них 124 мільйони безслідно зникли і вважаються вкраденими.

Держаудитслужба провела перевірку витрачання коштів "ковідного" фонду. Голова Служби Геннадій Пліс розповів про її результати. Він підкреслив, що не можна сказати, що кошти з "ковідного" фонду витрачалися неефективно. Однак існує безліч проблем, які необхідно вирішувати.

За словами Пліса, всього було виділено 78 мільярдів гривень. З них використано 66 мільярдів, а 44-охоплені контролем.

"Ми побачили фінансових порушень на 418 млн. 124 млн грн – кошти, які, скажімо так, зникли. Часто звучить, що з фонду вкрали понад 400 млн грн, але це не так. Мова про фінансові порушення, а це не завжди аморально" - сказав Геннадій Пліс.

Популярні новини зараз

Пенсіонерам приготували пристойну надбавку, але дадуть не кожному: хтось може надіятись

"Тварі ви, ви не люди": обленерго довело пенсіонера до смерті через вимогу стояти в чергах

В Україні сигарети, алкоголь та паливо продаватимуть за новими правилами: що зміниться

Кінець світу все ближче? Експерти знайшли лякаючий напис, який готує до гіршого: "До Землі наближається"

Показати ще

Геннадій Пліс, фото: kievvlast.com.ua
Геннадій Пліс, фото: kievvlast.com.ua

На підтвердження своїх слів Пліс навів ситуації, коли лікарі витрачали кошти не за призначенням. Наприклад, коли головлікар закуповував кисневу станцію замість препаратів, оскільки в той момент вона була потрібнішою для порятунку пацієнтів.

Пліс підкреслив, що в таких ситуаціях лікар діяв за обставинами і гроші були витрачені на потреби пацієнтів. Однак формально кошти були виділені для інших цілей, тому такі ситуації є порушенням.

"А ось в ті 124 млн грн входить, наприклад, завищення обсягу виконаних робіт. Тому ми вважаємо ці гроші викраденими. Велика сума. Але якщо оцінювати обсяги фінансування в цілому, то це невисокий рівень втрат" - додав Геннадій Пліс.

Чиновник висловив думку, що в даному фонді рівень порушень виявився меншим, ніж в інших сферах, оскільки всі розуміли, що його перевірятимуть. Крім того частина коштів була витрачена на зарплати лікарів і поліцейських, де мало можливостей що-небудь порушити.

Геннадій Пліс, фото: politics.comments.ua
Геннадій Пліс, фото:politics.comments.ua

Нагадаємо, що "Податковий" закон № 5600 призведе до скорочення робочих місць і вдарить по ініціативах президента-експерт

Як повідомляв портал "Знай.uа", грошей немає і відпустки теж: більше половини українців залишаться вдома на все літо

Також, "Знай.uа" писав, допомога прийде не всім: хто з українців може залишитися без субсидії