Важко не помітити, що в українській столиці, як і в багатьох інших українських містах - справжня спека. Багато людей просто не можуть витримати такої температури і вважають за краще ховатися в тіні або сидячи вдома біля вентилятора. Прийшли "спекотні новини". У Києві побито майже столітній температурний рекорд.

Так, ніч на понеділок, 12 липня, стала найспекотнішою для української столиці за весь час спостережень – температура не опускалася нижче +22º.

Про це стало відомо завдяки повідомленню Центральної геофізичної обсерваторія імені Срезневського.

Спека, кадр з відео

За даними спостережень, ніч на понеділок у Києві виявилася найтеплішою за всю історію. Попереднє рекордне значення було зафіксовано в 1922 році. Тоді температура повітря вночі склала +21,4° – тобто на 0,6° нижче, ніж новий рекорд 2021-го.

Популярні новини зараз

Пенсіонерам призначають нові виплати: хто має право на грошову допомогу

Судний день розраховано: коли і чому людство може зникнути

60-й День народження - не привід радіти: в Україні пенсіонерам повідомили погану новину

Газовики виписують штрафи на десятки тисяч гривень: кому зі споживачів готувати гаманці

Показати ще

Всього з початку року в Києві було встановлено 21 температурний рекорд. У середу, 14 липня, в столиці утримуватиметься спека – вдень очікується +31º...+33º, вночі – від +20º до +22º.

Спека, фото: Unian

Також варто розповісти нашим читачам, що за даними синоптика Леоніда Горбаня, серпень виявиться протилежністю липню: дощів майже не буде, а ось спеки вистачить з лишком. До кінця літа на українців чекає дуже спекотна погода і період з найсильнішими зливами.

За його словами, друга половина липня очікується спекотною, вдень-до +35º в тіні, в південних і східних регіонах навіть до +40.

"Далі на нас чекає удар стихії. Почнеться він з найсильніших злив, за два дні, 21-22 липня, випаде 15-20 мм опадів, але без ураганів і градобою. Буря можлива через три дні, з 25 по 27 липня. Дощу буде менше, а температура – вище, вдень 29-31º тепла", – попередив синоптик.

Раніше повідомляли, Укргідрометцентр терміново попередив франківчан про небезпеку на 14-16 липня: можливі пожежі, будьте пильні.

Як повідомляв Знай.uа, харків'яни рятували пенсіонерку, яка втратила свідомість на спеці - "Впала і розбила голову".

Знай.uа писав, юні "зацепери" осідлали трамвай, ще й покурити встигли: "Допоможуть тільки різки".