Для всіх жителів України, які в ці дні через пекельну спеку шукають вентилятори, тінь і кондиціонери, з'явилися важливі новини. Народний синоптик Наталка Діденко обіцяє, що незабаром прийде довгоочікуване "похолодання".

За словами Наталки Діденко, спека в неділю, 18 липня, ще триватиме. Протягом дня очікується +30 - +35 градусів. Однак на Заході вже +28 - +32 градуса, дихати буде легше.

Про це стало відомо завдяки новій публікації народного синоптика Наталки Діденко в мережі Facebook.

Спека. Скрін, Instagram

"Інша, більш свіжа повітряна маса поступово підбирається ближче. Ми вже радісно її чекаємо, готуємо Букети квітів і готові перерізати червоні стрічки для свіжого повітря - у вівторок на Заході, Півночі і в більшості центральних областей (крім Дніпра з районами) передбачається +23 - +29 градусів.

Популярні новини зараз

Боржникам за комуналку приготували болісне випробування: юрист розповів, до чого готуватися

"Росія може навіть...": коли закінчиться війна на думку математиків, тарологів та віщунів

Цибуля тепер – у подарунок: українські фермери масово позбавляються овочу

Залишився тиждень: українці ризикують пропустити важливу процедуру

Показати ще

Південь і Схід 20-го липня ще утримають +30 - +33 градуса, ослабне спека в цих регіонах у другій половині тижня. У неділю в Україні дощів істотних мало, проте періодично можуть вже з'являтися провісники вологого західного атмосферного фронту з похолоданням у західних областях. Карта.

Карта Наталки Діденко, скріншот: Facebook

У Києві, 18-го липня, суттєві опади - навряд спека досягне +32 +34 градусів. Всім любителям екстремальних градусів завтра раджу повною мірою насолодитися гарячим повітрям, стрибати "бомбочкою" в Басейни, Ставки і річки, ловити Додаткові веснянки на носі, хизуватися білим візерунковим парасолькою, мінімумом одягу і максимумом сонцезахисного крему.

Вже навіть у понеділок у Києві буде + 28 +30, а у вівторок, 20-го липня, +26 + 28 градусів. У понеділок в Україні - грозові дощі, можливі зливи, град і шквали. Крім сходу і Півдня. Тож завтра - останній день, з найближчої перспективи, спекотних всеукраїнських градусів!", - пише Наталка Діденко.

Раніше повідомляли, в Еміратах в 50-градусну спеку штучно викликали дощ: пустелю залило.

Як повідомляв Знай.uа, Київ наздогнала шалена негода: людей і шезлонги на пляжах зносить поривами вітру.

Знай.uа писав, на зміну спеці прийдуть дощі: синоптики розповіли, яка буде погода наступного тижня.