Теодор Рузвельт був двадцять шостим президентом Сполучених Штатів Америки (США) з 1901 по 1909 рр.

Він є далеким родичем 32-го глави держави Франкліна Рузвельта, а також американським політиком, представником Республіканської партії, лауреатом Нобелівської премії миру за 1906 рік, і 25-м віце-президентом. А зараз хочемо розповісти вам, чому ж і яким чином Теодор Рузвельт виступав перед громадянами (виборцями) протягом півтори години з кулею в грудях.

Теодор Рузвельт, скріншот: Youtube

І адже було таке, коли він повторно балотувався в президенти США, в 1912 році, під час однієї із зустрічей. У нього вистрілив невідомий, а куля зі зброї потрапила в груди після того, як пробила футляр від окулярів і товстий рукопис з промовою на п'ятдесят сторінок, яку хотів вимовити перед американськими жителями.

Теодор Рузвельт, скріншот: Youtube

Популярні новини зараз

"Газмережі" просять встигнути до 20 травня: що потрібно зробити всім побутовим споживачам

В Україні впроваджують новий спосіб оплати за тепло: що тепер робитимемо

Крутіший за Audi та BMW: український преміум кар Leleka підкорив серця автолюбителів

Отримали зарплату, зробили заначку та залишилися без грошей: українців попередили про неприємності вдома

Показати ще

Ця подія не злякала Рузвельта, і згодом він не втік з майданчика. І лише привернув увагу публіки до того, що в нього вистрілили, а потім продовжував промову протягом ~90 хвилин. Мисливський досвід відразу ж допоміг зрозуміти, що поранення було не небезпечно для життя, так як кандидат в Президенти не кашляв кров'ю, а це означає, що куля не пробила легке. І лише увійшла в груди на 76 міліметрів.

Теодор Рузвельт, скріншот: Youtube

Але цікавий ще й той факт, що Теодор Рузвельт згодом ходив все життя з кулею в грудях, так як витягти її було набагато небезпечніше, ніж залишити при собі. Помер колишній президент США через багато років після цього, в січні 1919 року уві сні через відрив тромбу.

Рукопис і футляр Рузвельта, фото: Telegram

Нагадаємо, астролог Влад Росс передбачив, чи залишиться Володимир Зеленський на другий термін президентства: "Ніхто не вірив"

Як повідомляв "Знай.ua", Лукашенко заявив про замах на нього і дітей, винні США: "Посадимо в льох"

Знай.ua писав, покійного Кернеса розстріляли 7 років тому