Борщ – унікальна українська страва, яка отримала різні варіації не лише в інших культурах, але й у межах самої країни. Унікальний рецепт кременецького борщу з вишнями дали в спільноті «Скарби України».
Слід зазначити, що помідори зявилися на українських городах зовсім недавно. До того, як борщ почали підкислювати томатом, з цією метою використовували вишні, сливи, та інші кислі продукти, як, наприклад, буряковий квас.
На Кременеччині борщ традиційно варили з вишнями, ця страва вже встигла стати візитівкою краю.
Андрій Левчук, керівник місцевого краєзнавчого музею, розкрив секрети приготування борщу з вишнями.
Пенсіонерів змусять повернути частину виплат державі
Всіх чоловіків змусять встановити "Резерв+": які зміни чекають мобілізацію
Індексація пенсій у 2025 році буде не для всіх: хто опиниться за бортом підвищень
Зміни в правилах обміну валюти: заначка може перетворитися на розчарування
Що знадобиться:
Городина для цього борщу має бути тільки молода.
- картопля,
- капуста,
- морква,
- горох,
- буряк із гичкою (зеленим листям),
- цибуля,
- кріп та петрушка,
- вишні, борошно.
М'ясо – четверта частина півня і півкіло свинячих реберець.
Як готувати:
- Для початку зварити на маленькому вогні бульйон з двох видів м’яса.
- Додати зелень і бурякову гичку, пізніше її виловити з каструлі.
- Вкинути нарізану капусту, картоплю, моркву, буряк.
- Додати свіжий горох. Важливо, щоб горох був тільки з городу.
Засмажка:
На сковорідку з розігрітою олією кинути цибулю, обсмажити до золотистого кольору, додати три ложки борошна.
Вкинути все до бульйону, додати склянку вишень.
Проварити, поперчити, посолити, у тарілку додати сметану за смаком.
Нагадаємо, ідеальні кабачки в гострому соусі на зиму: рецепт для тих, кому не вистачає різноманітності
Як повідомляв "Знай.ua", тещин мова з кабачків: простий рецепт найніжнішого лечо на зиму
Знай.ua писав, борщ взимку за 3 хвилини: смачна заправка, яка заощадить багато часу