Шеф-повар Алекс Якутов, який вже цієї осені в "Пекельній кухні" на "Новому каналі" обіцяє влаштувати небувалу кулінарну битву, поділився зі своїми фанатами рецептом салату з полуницею.
Якутов підказав, як правильно поєднати кисло-солодку ягоду з овочами. Адже українці звикли вживати полуницю лише в якості десерта – з вершками та цукром.
Однак, поки свіжу полуницю ще можна знайти на ринках та у магазинах, спробуйте додати її до овочів та зелені.
Що знадобиться:
Індексація пенсій у 2025 році буде не для всіх: хто опиниться за бортом підвищень
Надіються всі, але мало хто відчує: чого чекати від індексації пенсій у 2025 році
Розмір виплат зміниться: що чекає на пенсіонерів у 2025 році
Пенсіонерам приготували доплати: хто отримає надбавку до пенсії понад 2 тисячі гривень
- Одна головка салату латук;
- Два стебла спаржі;
- 100 грамів полуниці;
- 100 грамів молодого горошку;
- 10 грамів кінзи;
- 20 грамів фундука (можна арахісу);
- один свіжий огірок;
- п’ять штук молодого редису;
- 50 грамів оливкової олії;
- 15 грамів лимонного соку;
- Пів чайної ложки діжонської гірчиці;
- Три грама солі.
Як готувати:
- Усі овочі вимити, просушити, нарізати й перемішати.
- Молодий горошок бланшувати.
- Олію, сік та гірчицю змішати і цією сумішшю полити салат. Посипати горішками.
- Подавати порційно в окремих тарілочках до гарніру чи м'яса.
Нагадаємо, шашлик без м'яса для пікніка на карантині: рецепт ароматних печериць стане улюбленим
Як повідомляв "Знай.ua", великодній паска з сиру без зайвих проблем - рецепт простого святкового блюда
Знай.ua писав, переможниця "СТМПУ" Таня Брик поділилася японським рецептом: впорається кожна, а фігурі не зашкодить