Українських пенсіонерів чекають доплати. Про це стало відомо зі слів міністра соціальної політики Марини Лазебної в ефірі «Радіо Свобода».

«Рішення про те, що 75-річні люди отримуватимуть по 400 гривень, було прийнято в лютому. Це буде 1 жовтня», – повідомила міністр.

Відповідно до її повідомлення, на виплати у розмірі 400 гривень можуть розраховувати пенсіонери, старші за 75 років, які мають достатній страховий стаж.

Вона також уточнила, що виплати введуть з 1 жовтня, хоча спочатку додаткові гроші повинні були виділяти вже з вересня.

Разом із тим вона зазначила, що пенсіонерам у віці від 70 років рано засмучуватися - у 2022 році програму соціальної допомоги планують розширити на громадян у віці від 70 років та старше.

Популярні новини зараз

Якщо на гривню більше – субсидію не отримаєте. Який дохід повинен бути для пільги

Нова війна, тепер космічна: астрономи розповіли, як НЛО прилетять боротися за воду

Фруктів не наїмося: який дефіцит чекає Україну

Українцям вказали на два обов'язкові платежі, які не можна ігнорувати

Показати ще

У коментарях до інтерв’ю українці висловлюють свою думку з цього приводу.

«Лазебну посадити на пенсію 1769 гривень. А при влаштуванні офіційно на роботу штрафувати», «75-річним потрібно додавати не 400 грн, а по 4000 грн, порадувати в кінці життя...», «Та ви вкрали у нас по 400 грн з нового 2021 року... це 400 × 10 місяців = 4000 грн, а тепер робіте таку "ласку" і з жовтня добавляєте... Як ви вже нас дістали з цими вашими "підвищеннями". Дай Бог, щоб вам в старості так підвищували, як ви нам!!!», - пишуть люди.

Скріншот: Youtube

Скріншот: Youtube

Нагадаємо, раніше У Чорнобильській зоні активізувалися ягідні заробітчани: "затримуємо цілими групами". Українці масово збирають і продають ягоди та гриби з Чорнобильської зони.

Як повідомляє портал «Знай.uа» Хороша новина для заробітчан: авіакомпанія Ryanair запустила додатковий рейс зі Львова до Польщі. Ryanair відкрила рейс зі Львова y ще одне польське місто.

Також «Знай.uа " писав, що Франківчани відповіли, чому масово їдуть за кордон на заробітки: пенсія, медицина, податки та інші причини. Серед франківчан теж чимало заробітчан, журналісти поцікавилися, як змінилося їхнє життя після того, як вони поїхали закордон.