Катерина народила свого сина на 6-му місяці вагітності. Виношування дитини було складним: у дівчини відмовляли нирки, в результаті довелося робити екстрений кесарів розтин.
Новонароджений Льоша важив всього 1 кілограм. Він не міг ковтати, лікарі дуже серйозно боролися за його життя. Через кілька місяців все налагодилося і новоспечені батьки були щасливі. Вони думали, що все залишилося позаду, але на жаль ні.

Катерина з сином, скріншот з відео

Одного разу у Льоші сталося апное - він перестав дихати. Ці напади повторювалися раз поз раз, в результаті хлопчикові поставили діагноз епілепсія, а трохи пізніше — інфантильна епілептична енцефалопатія 18-го типу. Це рідкісна генетична мутація, при якій виникає важкий аутосомнорецесивний неврологічний розлад. Судоми, стійкі до терапії, виникають на першому році життя, діти відстають в психомоторному розвитку, мають лицьові зміни.

" Як буде далі проявлятися наше захворювання генетичне ніхто не знає. У будь-якому випадки це буде важка інудалізація. Раніше він хоч якось рухав ручками ніжками самостійно, тепер він не рухає ними. Як буде далі ніхто не може передбачити, тому що дітей з такою мутацією мало", — розповіла мама дитини.

Катерина з сином, скріншот з відео

Зараз Льоша втратив практично всі навички: він не їсть сам, не ходить в туалет, не впізнає людей. І незважаючи на все це Катя і її сім'я продовжують щиро любити свою дитину.

"Прийняття (хвороби сина) було дуже важким. Це було після того, як нам сказали, що Льоші нічим не допоможеш. Довго не могли звикнутися з думкою цією, я мало не кожен день ревіла, але я зрозуміла що такими своїми емоціями я роблю тільки гірше. Розуміти, що Льоша ніколи не буде здоровий я почала коли йому встановили трахіастому. Розуміла, що навряд ми її знімемо колись. Але ми цінуємо те що, є, кожен день зараз", - розповіла вона.

Нагадавши, у МОЗ назвали умови, за яких школярів відправлять на дистанційне навчання. Віктор Ляшко назвав умову, за якої дітей не розпустять по домівках

Популярні новини зараз

ПриватБанк скасував плату за важливу послугу: до кінця року не візьмуть жодної копійки

Тарифи на воду вже підняли: де платитимуть дорожче

Платити по 2,64 грн за кВт будуть не всі: якими будуть травневі платіжки за світло

Чому в СРСР будували 5- та 9-поверхівки - ви навіть не здогадуєтеся, у чому "секрет"

Показати ще

Як повідомляв портал "Знай.uа" середня зарплата українців перевищила 500 доларів: в яких областях платять від 20 тис. грн. Середня зарплата в Україні зросла до рекордного максимуму

Також "Знай.uа" писав, українцям прогнозують проблемний опалювальний сезон: отримаємо "листи щастя" на пів зарплати. Прогнозують, що взимку українці отримуватимуть "листи щастя" за опалення на повзарплати