Серпень рясніє різноманітністю різних сезонних фруктів і овочів. Пропонуємо вам прості літні рецепти на швидку руку.
1. Виноград і яблука
У серпні вже достигають перші солодкі яблука. У них багато вітаміну С, В і А. також, дозріває місцевий виноград. Ці продукти сприяють очищенню крові і в цілому добре впливають на стан шкіри.
Фруктовий салат
Беремо 2 яблука і 200 г винограду, 1 банан і 100 мл нежирного йогурту без цукру. Яблука очищаємо і натираємо на тертці. Банан ріжемо кільцями, а виноградини розрізаємо навпіл. Все змішати і залити йогуртом.
Слойки з фруктами
Беремо 50 г вершкового масла, 100 г винограду і 1 велике яблуко. Листкове тісто-1 пластинку, мед за смаком і трохи лісових горіхів.
Гороскоп на 21 листопада для всіх знаків Зодіаку: час покінчити з мотлохом у голові та справах настав
Росія може завдати потужного удару по Україні 20 листопада: посольство США застерегло всіх
Українцям приготували нові виплати: хто отримуватиме 4500 грн щомісяця
Українцям виплатять по 4 500 гривень: кому пощастить отримати допомогу
Тісто розморожуємо, виноградини розрізаємо навпіл, а яблуко нарізаємо тонкими смужками. Вершкове масло розтопити і змішати з медом.
На деко кладемо пергаментний папір і розігріваємо духовку до 180 градусів. На папері розріжте лист тіста на 4 або 6 частин, змастіть медом і маслом. Кладемо в середину яблуко з виноградом і сформуйте тісто в маленькі кошики або конверти. Горіхи подрібніть і посипте ними слойки. Випікати десерт в духовці близько 20 хвилин.
2. Рецепти з динею
Диня солодка, але цукор в ній легко засвоюється. Крім того, він багатий фолієвою кислотою і вітаміном С, містить натрій і залізо, що корисно для крові.
Салат з динею і сиром
Беремо 50 г шпинату, 100 г стиглої дині, 100 г розсипчастого сиру і по одній чайній ложці олії оливкової і лимонного соку, щіпку солі.
Шпинат промити, просушити і трохи подрібнити руками. Масло, сіль і сік лимона ретельно смешайть і полити цим соусом шпинат. Перекладаємо шпинат в соусі в глибоку тарілку, додаємо дрібні шматочки очищеної дині і перемішуємо. Зверху посипаємо салат домашнім сиром, і ще раз легенько перемішайте руками.
Коктейль з білим вином
400 г м'якої і стиглої дині, пляшка білого сухого вина, гілочка свіжої м'яти, 50 мл рому і по 10 г меду і лимонного соку, трохи льоду.
Нарізаємо м'яту, після перетираємо її з медом, соком лимона і заливаємо ромом. Почистити і нарізати кубиками диню, залити її ромовою сумішшю і дати настоятися.
Вино збити з динею та іншими компонентами до однорідної маси, потім додати лід і ще трохи збити наш коктейль.
3. Молода кукурудза
Кукурудза багата вітамінами, вона надає бадьорості організму. Пропонуємо запекти її в духовці, використовуючи різні варіації маринадів. Можна запекти з часником, прованськими травами і маслом. З вершковим маслом, кінзою і лимонним соком. З томатним соусом, часником і гострим перцем. З медом, соєвим соусом і гірчицею.
Беремо маринад, який сподобався і змащуємо їм качани кукурудзи. Загортаємо качани в фольгу і відправляємо в духовку приблизно на 30 хвилин при температурі 180 градусів.
4. Червоний солодкий перець
Свіжий перець багатий на вітамін С, його можна додавати в салати або їсти просто так, як закуску.Ми пропонуємо варіант фаршированого перцю на сніданок:
Беремо 100 г вже відвареного рису і 1 великий червоний перець, 20 г шпинату і 2 яйця. Спеції: сіль, перець червоний сушений, куркума, сушений часник. Трохи рослинного масла і зеленої цибулі, 1 ст.л нежирної сметани.
Перець розрізати навпіл і почистити. Шпинат дрібно нарізати і змішати його з сирими яйцями, рисом, сіллю і спеціями. Викладаємо начинку на половинку перцю, змащену маслом всередині і зовні. Ставимо в духовку на 15 хвилин при температурі 200 градусів.
Поки змішуємо сметану з часником, сіллю і дрібно нарізаною цибулею. Коли перець приготується - поливаємо його цим соусом і відразу подаємо до столу.
5. Свіжий кавун
Сампо собі кавун - це вже чудовий десерт. Ним можна буде насолодитися ще до кінця серпня і протягом вересня. А поки на вулиці ще жарко - можна приготувати з кавуном освіжаючий коктейль.
Для цього беремо 500 г кавуна і 500 мл рожевого вина, кілька листочків базиліка і 1 ст.л лимонного соку, стакан льоду.
Все подрібнити в пюре, після заливаємо все холодним рожевим вином і розливаємо по келихах.
Нагадаємо, раніше Кавунове Мохіто врятує в спеку: готуй і пий
Як повідомляє портал «Знай.иа» Легкий літній салат з курячого філе і журавлини: як наїстися і не поправитися
Також «Знай.иа " писав, що Рецепт малиново-лимонного морозива в домашніх умовах: смачно, корисно, безпечно