На сторінці в Instagram кулінарного експерта Євгена Клопотенка, який продовжує ділитися з українцями смачними рецептами, з’явився новий цікавий допис.
Цього разу він опублікував рецепт огірків, маринованих із кетчупом.
«Субота, 10-та вечора. Сиджу, думаю, що б мені такого натворити. Придумав. Вирішив полоскотати вашу фантазію і дати вам рецепт на завтра. Огірки, консервовані в кетчупі. Бам, не очікували? Я, якщо чесно, також. Але ми ж типу їмо огірки з помідорами у салаті. Гуд? Гуд. Ну, чому б тоді їх не поєднати разом, але в іншій формі. Плюс трохи чилі, трохи часнику, трохи ароматного листя і от у вас вийшло щось прекрасне. Ходіть завтра на ринок, купуйте овочі у найсмачніших станах і зберігайте їх на зиму. Бест інвестиція у майбутнє евер. Відеорецепт в профілі. Цьом», - написав Клопотенко під відео.
Для приготування огірків із кетчупом чилі від Клопотенка, знадобляться:
- 1 кг огірків
- 100 г кетчупу чилі
- 2 ст. л. цукру
- 2 ст. л. оцту
- 6 горошин чорного перцю
- 4 зубчики часнику
- 2 суцвіття кропу/листя вишні/смородини/листя хрону
- 2 лаврових листа
- 2 ст. л. солі
Як готувати?
Терміново біжіть до супермаркету, поки не почалися тривалі відключення світла: що потрібно купити кожному українцеві
"Бусифікацію" обіцяють викорінити: ТЦК застосують новий підхід до мобілізації
Нові правила бронювання від мобілізації: що зміниться з 1 грудня
Масштабне березневе підвищення пенсій: 2300 отримають не всі
Огірки промити, вимочити в холодній воді, обрізати кінчики з обох боків. У банки скласти листя, приправи, зелень, часник. Викласти огірки, залити їх окропом на 2-5 хвилин, злити. Повторити процедуру тричі, останню порцію води злити в каструлю, додати туди по 2 столові ложки солі, цукру та кетчупу чилі. Добре перемішати та дати закипіти. Додати до маринаду 2 столові ложки оцту.
Залити огірки маринадом, закатати кришками.
У коментарях фанати кухаря дивуються, чому він нагадав цей старий та загальновідомий рецепт.
«Я такі огірочки вже 5-6 років роблю кожен рік. Смачно!», «А я і не тільки огірочки, а й помідорки», «У нас теж такі робили вдома десь давно, потім вже й перестали
Всі це знають, давним давно», «Хороший рецепт. Свекруха вже декілька років за схожим консервує. Тільки без ароматного листя», «Завжди консервую огірочки і кабачки з соусом "Чілі". Улюблений рецепт!», «Цьому рецептом вже 100 років. А пробували в медовому маринаді???», - пишуть люди.
«Ох і Женя...», - додають підписники Клопотенка.
Нагадаємо, Євген Клопотенко розкрив секрет ідеального сніданку: "Диявол в деталях".
Як повідомляв "Знай.ua", Євген Клопотенко повернувся з відпустки і "психанув": "Яка гидота..."
Знай.ua писав, Євген Клопотенко втік з гарячим італійцем: "Не побачите і не почуєте мене"