Яблучний Спас - саме час задуматися про варення з тих самих яблук. Щоб урізноманітнити традиційний продукт, можна спробувати оригінальний рецепт з додаванням лимона.
Що знадобиться:
- Яблуко
- Цукор (приблизно за кількістю яблук),
- Лимон.
Як готувати яблучне варення з лимоном:
- Вимити яблука, вирізати сердцевінкі і нарізати м'якоть часточками.
- Лимон обдати окропом, зняти з нього шкірку і потерти на тертці середньої крупності.
- Викласти яблука невеликими порціями в каструлю, шарами пересипаючи їх цукром.
- Трохи прогріти лимонну кашку, вичавити сік, видалити кісточки.
- Вилити лимонний сік в каструлю.
- Посуд з яблуками поставть на конфорку, варити на невеликому вогні.
- Помішуючи, дочекатися, поки суміш закипить, а цукор повністю розчиниться.
- Додати цедру, корицю і залишки лимона.
- Проварити близько півгодини, не допускаючи перетворення яблук в пюре.
- Готове варення залишити охолоджуватися на 10-12 годин.
ПФУ попередив пенсіонерів: встигніть у 10-денний термін
Платіжки завищені майже наполовину: українці лютують – "Нафтогаз" відхрещується
Штрафи отримають і заброньовані працівники, і підприємство: за що покарає ТЦК
Гроші доведеться повернути: змінили правила отримання соцдопомоги – хто стане боржником
Після цього проварити варення на середньому вогні близько 5 хвилин і гарячим розлити в стерилізовані банки
Нагадавши, Євген Клопотенко назвав найкращі страви серпня: аж слинки течуть. Зірка "МастерШеф" розповів українцям, що можна з'їсти в самий останній місяць літа.
Як повідомляв портал "Знай.uа", Євген Клопотенко порадував українців пікантним рецептом: "Бейбі, покажи мені свої булочки". Відомий кулінар поділився відмінним рецептом булочок.
Також "Знай.uа" писав, зірка " МастерШеф "Євген Клопотенко приготував вареники зі смородиною:"у хрону". Відомий український кулінар озвучив рецепт найважливішої страви національної кухні.