Яблучний Спас - саме час задуматися про варення з тих самих яблук. Щоб урізноманітнити традиційний продукт, можна спробувати оригінальний рецепт з додаванням лимона.

Що знадобиться:

  • Яблуко
  • Цукор (приблизно за кількістю яблук),
  • Лимон.

Варення з яблук, фото: кадр з відео

Як готувати яблучне варення з лимоном:

  • Вимити яблука, вирізати сердцевінкі і нарізати м'якоть часточками.
  • Лимон обдати окропом, зняти з нього шкірку і потерти на тертці середньої крупності.
  • Викласти яблука невеликими порціями в каструлю, шарами пересипаючи їх цукром.
  • Трохи прогріти лимонну кашку, вичавити сік, видалити кісточки.
  • Вилити лимонний сік в каструлю.
  • Посуд з яблуками поставть на конфорку, варити на невеликому вогні.
  • Помішуючи, дочекатися, поки суміш закипить, а цукор повністю розчиниться.
  • Додати цедру, корицю і залишки лимона.
  • Проварити близько півгодини, не допускаючи перетворення яблук в пюре.
  • Готове варення залишити охолоджуватися на 10-12 годин.

Популярні новини зараз

Пенсія зросте майже на 1000 грн: хто може сподіватися на підвищення

Десятки тисяч українців залишилися без "броні" від мобілізації: за які порушення призиватимуть

Ціни рекордні, але буде дорожче: нерадісні прогнози для власників авто з ГБО

Коли скасують графіки відключення світла: хто та як формував черги

Показати ще

Після цього проварити варення на середньому вогні близько 5 хвилин і гарячим розлити в стерилізовані банки

Нагадавши, Євген Клопотенко назвав найкращі страви серпня: аж слинки течуть. Зірка "МастерШеф" розповів українцям, що можна з'їсти в самий останній місяць літа.

Як повідомляв портал "Знай.uа", Євген Клопотенко порадував українців пікантним рецептом: "Бейбі, покажи мені свої булочки". Відомий кулінар поділився відмінним рецептом булочок.

Також "Знай.uа" писав, зірка " МастерШеф "Євген Клопотенко приготував вареники зі смородиною:"у хрону". Відомий український кулінар озвучив рецепт найважливішої страви національної кухні.