Осінь - гаряча пора для грибників. Любителі тихого полювання знають: гриби треба вміти не лише знайти, а й смачно приготувати.
Один із найпопулярніших способів збереження кольору, смаку та аромату грибочків - консервування.
Рецептом універсального розсолу для маринування поділились господині у Telegram-каналі ДОМАШНЯ КОНСЕРВАЦІЯ: ВАРЕННЯ, ЗАГОТОВКИ.
Отож, інгредієнти на маринад для грибів:
Індексація пенсій у 2025 році буде не для всіх: хто опиниться за бортом підвищень
Десятки тисяч українців залишилися без "броні" від мобілізації: за які порушення призиватимуть
Перевірки від газовиків вийшли на новий рівень: українцям розповіли про документ, який треба підписати
Зміни в правилах обміну валюти: заначка може перетворитися на розчарування
- вода - 1 літр
- сіль - 1 ст. ложка
- цукор - 2 ст. ложки
- лавровий лист - 1-2 шт
- гвоздика сушена - 3 шт
- перець горошком - 15 шт
- оцет 9% - 70 грамів
- 2-3 кг грибів
Гриби миємо, чистимо, ріжемо на шматочки та відварюємо до готовності. Підберезники, опеньки, козенята варто варити 15 хвилин, білі та підосичники - 20.
Приготування маринаду
В 1 літрі води розчиняємо 1 столову ложку солі та 2 столові ложки цукру. Вливаємо в окріп оцет, додаємо спеції, гвоздику, перець горошком і лавровий лист.
З грибів зливаємо воду та перекладаємо грибочки в друшляк. У відварені гриби додаємо гарячий маринад і варимо ще 10 хвилин. Розкладаємо їх в чисті банки та закручуємо. Далі консервацію потрібно закутати в ковдру до охолодження, а потім зберігати в коморі, або в іншому місці при кімнатній температурі.
Маринад виходить відмінний, прозорий як сльоза і дуже смачний.
Нагадаємо, Неймовiрний маринад для помідорів з горілкою: незвичний смак закуски на зиму.
Як повідомляв портал "Знай.ua, Рецепт домашньої консервації помідорів на зиму: підійде для тих, кому не можна оцет.
Також "Знай.ua" писав, що після цього рецепта ви забудете про супермаркети: аджика з хріном додасть перчинки будь-якого столу.