Рецептів консервування помідорів на зиму є чимало. То ж у цьому всьому різноманітті неважко розгубитися і вирішити, якому способу консервації все-таки довіритися. Пропонуємо спробувати цікавий рецепт із зелених помідорів "П'яні".

Оригінальним способом заготівлі зелених помідорів на зиму поділився Телеграм-канал "Щоденник дачника. Сад і город.". Нижче наведено об'єми складників для консервації семи 700-грамових банок.

Інгредієнти для маринаду:

  • 1,5 літра води;
  • 4 ст. ложки цукру;
  • 2-3 столові ложки солі;
  • 3 лаврових листки;
  • 2 зубчики часнику;
  • 10 горошин запашного чорного перцю;
  • 5 шт. гвоздики;
  • 2 ст. ложки горілки;
  • 2 ст. ложки 9% оцту;
  • щіпка гіркого червоного перцю

Зелені помідори, кадр з відео

Приготування:

Популярні новини зараз

"Найстрашніше, що це початок": відома астрологиня попередила українців про небезпеку

Розмір виплат зміниться: що чекає на пенсіонерів у 2025 році

"Бусифікацію" обіцяють викорінити: ТЦК застосують новий підхід до мобілізації

Українцям виплатять по 4 500 гривень: кому пощастить отримати допомогу

Показати ще

Спершу приготуйте маринад звичайним способом. Далі ним потрібно залити помідори, попередньо складені у банках.

Далі стерилізуєте помідори протягом 15-20 хвилин і закриваєте стерильними кришками. Банки добре зберігаються навіть при кімнатній температурі.

Взимку така заготівля стане в нагоді, коли захочеться, чогось особливого до картоплі, макаронів чи каш. Вона також виручить, коли гості на порозі, а приготувати смачну закуску часу не вистачає.

Зелені помідори, кадр з відео

Нагадаємо, підготовка полуниці до зими: на що дачникам звернути увагу, щоб отримати гарний врожай. Як обробляти полуницю восени

Як повідомляв портал "Знай.ua", грибне полювання у розпалі: скільки дарів лісу можна їсти без шкоди для здоров'я. Лікар-дієтолог розповіла, скільки можна вживати грибів дорослим та дітям

Також "Знай.ua" Костянтин Грубич підказав, чим замінити шашлик, коли літо давно закінчилося: і випивка, і закуска в одній страві. Костянтин Грубич опублікував відео-рецепт смачного м'яса в Карпатах