Британська королева Єлизавета II несподівано публічно розкритикувала світових лідерів через їхню бездіяльність у сфері екологічних проблем.

Випадок трапився під час відвідин Єлизаветою II церемонії відкриття валлійського парламенту у Кардіффі напередодні саміту Cop26 в Глазго, присвяченого змінам клімату.

У присутності журналістів в бесіді з головою парламенту Елін Джонс і своєю невісткою, герцогинею Корнуольською Каміллою, 95-річна Єлизавета висловила своє ставлення до світових лідерів, які нічого не роблять, щоб повпливати на кліматичну кризу, повідомляє ВВС.

Королева Єлизавета II, кадр з відео

Зокрема, королева сказала, що люди, які "говорять, але не роблять", дуже "дратують". На що Елін Джонс відповіла: "Абсолютно вірно. Прийшов час для дій… Ваш онук по телевізору казав, що немає сенсу літати в космос — нам потрібно рятувати Землю".

Популярні новини зараз

"Нафтогаз" попередив усіх: потрібно встигнути до 25 квітня

Астролог побачив у травні "лихо" для України

Два тарифи на воду: нові ціни встановили для мешканців багатоповерхівок та приватного сектору

Чому українцям необхідно заповідати майно вже зараз та як це зробити правильно

Показати ще

На цю фразу королева відреагувала з неприхованою гордістю за принца Вільяма, зауваживши: "Так, я читала про це".

Варто додати, що принц Вільям в одному з останніх інтерв'ю розкритикував "космічні перегони" Ілона Маска і Джеффа Безоса. Герцог Кембридзький зазначив, що замість цього варто було б зайнятися порятунком планети та розв'язанням її екологічних проблем.

Нагадаємо, Принц Філіп перед смертю викреслив принца Гаррі й Меган Маркл з заповіту: герцогам не дістанеться нічого. Принц Філіп перед смертю викреслив принца Гаррі і Меган Маркл з числа спадкоємців

Як повідомляв портал "Знай.ua", принц Гаррі та Меган Маркл влаштували гучний скандал у готелі: скоро можуть розлучитися. Під час поїздки принц Гаррі і Меган не ладили за закритими дверима, безперестанку сперечаючися.

Також "Знай.ua" писав, принца Гаррі та Меган Маркл освистали через інтерв'ю Опрі Вінфрі: репутація герцогів котиться на дно. Принца Гаррі та Меган Маркл освистали на церемонії вручення премії Національного телебачення