Варення з обліпихи - дуже смачні та корисні ласощі. Багато господинь люблять варити обліпихове варення на зиму. Воно завжди виходить ароматним, красивим і таким смачним. Найголовніше - варити з обліпихи варення не так вже й складно. Пропонуємо нашим читачам навіть записати це до своєї книжечки з рецептами.
Про це стало відомо завдяки рецепту Тетяни Косиненко на YouTube-каналі "Postripuha. Прості і смачні рецепти".
Цей рецепт варення з обліпихи дійсно на швидку руку. Воно і правда настільки просто і швидко готується, що його зможе приготувати будь-хто.
Інгредієнти для приготування варення з обліпихи:
ПриватБанк попередив про важливі зміни: стосується всіх, у кого встановлено "Приват24"
Українцям підставили тарифну "підніжку": платіжки подорожчали майже на 20%
Українцям масово полетіли штрафи від ТЦК, але платити не поспішають: кількість боржників б'є рекорди
Готуйтеся бігти в магазини: які 3 категорії продуктів скоро різко здешевшають, але ненадовго
1. Обліпиха для отримання соку
2. Цукор пісок - 1,2-1,5 кг на один літр отриманого соку з обліпихи
Як приготувати варення обліпихи:
1. Обліпиху промийте і засипте в каструлю.
2. Ягоди подавіть дерев'яним товкачем. а потім отриману масу протріть через сито.
3. Отриманий обліпиховий сік змішайте з цукром в пропорції 1:1.5 і гарненько все перемішайте.
4. Поставте каструлю на повільний вогонь і варіть варення обліпихи, не доводячи його до кипіння.
5. Знімаємо каструлю з варенням з вогню і даємо йому трохи охолонути.
Варення з обліпихи, яке вже охололо, можна їсти або викласти в стерилізовані банки, закупорити стерильними кришками і прибрати на зберігання у прохолодне місце до зими.
Раніше повідомляли, зелене пюре з горошку і шпинату від Володимира Ярославського: як приготувати гарний і смачний гарнір.
Як повідомляв Знай.uа, Костянтин Грубич поділився рецептом випічки з Батьківщини Кіркорова: після цього ви забудете про хліб і хачапурі.
Знай.uа писав, пікантний морквяний рулет з часничком від Руслани Писанки: 20 хвилин і гості молитимуться на ваші руки.