Відома українська рестораторка і суддя проекту "МастерШеф" Ольга Мартиновська заявила, що українці все життя неправильно готують таку елементарну страву, як яєчня. Відповідне відео з'явилося на її каналі «Оля готує».

"Сьогодні я розповім, як приготувати яєчню правильно, адже мільйони людей по всьому світу готують цю страву кожен день і досі роблять це неправильно!» ,- заявила вона.

За її словами, навіть в ресторані можна отримати яєчню з коричневою скоринкою навколо або підсмажену внизу. Причина цього-поспіх кухаря, який смажить блюдо на сильному вогні. Жовток ще рідкий, білок не встигає приготуватися – це неправильна яєчня.

Для справжньої яєчні яйця потрібно бити не в сковороду, а в миску – щоб не потрапила шкаралупа. Сковороду потрібно підігрівати повільно, на невеликому вогні.

Класична яєчня, скріншот: YouTube

Популярні новини зараз

В Україні пенсіонери отримають "подвійні", та навіть "потрійні" пенсії: у ПФУ озвучили вимоги

Україна забуде, що таке війна: ясновидець розповів про майбутнє нашої країни та про те, коли закінчаться бойові дії

Нові тарифи на газ в Україні: скільки він коштуватиме до квітня 2025 року

Довідку можна викидати: чоловіків огорошили новим правилом

Показати ще

"Потрібно плиту відчувати, як улюблену", - додала Ольга.

На прогріту сковороду акуратно вилити яйця, і ще зменшити вогонь. Солити потрібно білок, а перчити – тільки жовток. На ледве теплій сковороді довести яєчню до готовності, щоб вона залишалася білою навіть знизу.

Скрін, відео Ольга Мартиновська

"Ольга, ви такий сонячний чоловічок! Дивишся на вас, і відразу посміхатися хочеться, не важливо, що ви будете робити, готувати або на голові стояти. Говоріть хоч на китайському, ви прекрасні! Спасибі, що піднімаєте нам настрій і вчіть чогось корисного", "Величезне спасибі! Щоб навчитися готувати шедеври, треба спочатку освоїти елементарну науку-правильно приготувати яєчню, пюре, салат, млинці, сирники і т. д. спасибі за науку!", - діляться шанувальники кулінара.

«А ми любимо, коли є скоринка, без скоринки нам не подобатися», - підказують інші.

Нагадаємо, суддя МастерШеф Мартиновська "полізла"до Ярославського з привабливою пропозицією:"стане сімейною реліквією". Мартиновська нагадала про свою книгу
Раніше Знай писав, зірка "МастерШеф" Ольга Мартиновська розповіла рецепт легендарної "мімози": "вишукана адаптація"
Також Знай повідомляв, що зуддя МастерШеф Ольга Мартиновська назвала головне завдання жінки: "Сім'я засуджувала, що я вибираю мрію"