Відома українська рестораторка і суддя проекту "МастерШеф" Ольга Мартиновська заявила, що українці все життя неправильно готують таку елементарну страву, як яєчня. Відповідне відео з'явилося на її каналі «Оля готує».
"Сьогодні я розповім, як приготувати яєчню правильно, адже мільйони людей по всьому світу готують цю страву кожен день і досі роблять це неправильно!» ,- заявила вона.
За її словами, навіть в ресторані можна отримати яєчню з коричневою скоринкою навколо або підсмажену внизу. Причина цього-поспіх кухаря, який смажить блюдо на сильному вогні. Жовток ще рідкий, білок не встигає приготуватися – це неправильна яєчня.
Для справжньої яєчні яйця потрібно бити не в сковороду, а в миску – щоб не потрапила шкаралупа. Сковороду потрібно підігрівати повільно, на невеликому вогні.
Гороскоп на п'ятницю 22 листопада для всіх знаків Зодіаку: день для змін та простих радостей
Є умова, вводять ліміт на 30 днів: що буде з тарифом на світло з 1 грудня
Плюс 2361 грн на картку щомісяця: хтось із пенсіонерів у 2025 році отримає солідний бонус
Хто не виконає вимоги ПФУ – залишиться без пенсії: кому призупинять виплати
"Потрібно плиту відчувати, як улюблену", - додала Ольга.
На прогріту сковороду акуратно вилити яйця, і ще зменшити вогонь. Солити потрібно білок, а перчити – тільки жовток. На ледве теплій сковороді довести яєчню до готовності, щоб вона залишалася білою навіть знизу.
"Ольга, ви такий сонячний чоловічок! Дивишся на вас, і відразу посміхатися хочеться, не важливо, що ви будете робити, готувати або на голові стояти. Говоріть хоч на китайському, ви прекрасні! Спасибі, що піднімаєте нам настрій і вчіть чогось корисного", "Величезне спасибі! Щоб навчитися готувати шедеври, треба спочатку освоїти елементарну науку-правильно приготувати яєчню, пюре, салат, млинці, сирники і т. д. спасибі за науку!", - діляться шанувальники кулінара.
«А ми любимо, коли є скоринка, без скоринки нам не подобатися», - підказують інші.