Салат "Олів'є" - блюдо, без якого багатьом людям, особливо старшого покоління, важко уявити собі новий рік. Він є чи не таким же символом свята, як ялинка і мандарини. Однак цього року не всі зможуть собі дозволити порцію улюбленого салату, підрахували у виданні «Інформатор", посилаючись на сервіс доставки продуктів Zakaz.ua.

Вартість продуктів, з яких готують салат, значно зросла - Індекс Олів'є збільшився на 21%.

Скрін, Інформатор

Трохи подешевшав тільки картопля, ціни на всі інші продукти "кусаються". Найсильніше подорожчали цибуля (в два рази), і яйця (більш ніж на половину). За банку консервованого горошку цього року доведеться викласти від 25 до 50 гривень.

Найдорожчим інгредієнтом стане ковбаса. Залежно від якості та виробника ціна коливається від 120 до 290 гривень за кілограм.

Популярні новини зараз

Шукати іншу роботу або голодувати у старості: яку пенсію дадуть людям із зарплатою 10 000 грн

Як відмовитися від отримання повістки, щоб вам за це нічого не було

Українці отримають кошти на оздоровлення: названо необхідну умову

Українці намагаються зберегти своє майно перед законом про мобілізацію: що хочуть встигнути

Показати ще

Скрін, Інформатор

Якщо замінити ковбасу курятиною, заощадити не вийде-вартість філе теж зросла більш ніж на 20%.

Майонез в середньому подорожчав на 20% - 300-грамова пачка обійдеться приблизно в 29,9 гривень.

Огірки в салаті можуть бути свіжі (в середньому 50 гривень за кілограм) або солоні (70 гривень за кілограм).

Для новорічного застілля в середньому готують близько 3 кілограмів салату «Олів'є» - за нинішніми цінами це близько 210 гривень. Станом на 1 грудня 2020 року салат обійшовся б у 173,5 грн.

Тобто 1 кілограм олів'є в цьому році обійдеться майже в 70 гривень, якщо готувати його вдома. У магазинах ціна готового салату коливається від 150 до 240 гривень за кілограм.

Нагадаємо, ароматне цукрове печиво до чаю за 20 хвилин коли гості вже на порозі. Це печево точно стане одним з найулюбленіших для вашої родини

Раніше Знай писав, рецепт яскравого салату "Мандаринки" на новорічний стіл: замість обридлого олів'є і оселедця під шубою

Також Знай повідомляв, огірковий кетчуп, торт з попкорну і домашня карамель: 5 кращих рецептів 2021 року, які здивували всіх