Стало відомо про смерть американського кіно - і телесценариста Джея Уолперта, який був відомий як автор "Піратів Карибського моря".

Про це повідомили у виданні "Deadline" з посиланням на представників сценариста з Code Entertainment. Джей Уолперт помер у Лос-Анджелесі, у віці 79 років, не доживши три тижні до свого 80-річчя. В останні роки кінематографіст страждав від хвороби Альцгеймера і ускладнення призвели до його смерті.

Джей Уолперт

Найвідомішим результатом його роботи як сценариста стала франшиза "Пірати Карибського моря". Він створив персонажів історії і придумав сюжет першого фільму серії - "Піратів Карибського моря: Прокляття "Чорної перлини". Також йому належить сценарій фільму 2002 року "Граф Монте-Крісто" режисера Кевіна Рейнольдса з Джеймсом Кевізелем і Гаєм Пірсом в головних ролях. Уолперт брав участь у створенні багатьох ігрових телешоу, в тому числі популярного "Правильна ціна".

Пірати Карибського моря

Популярні новини зараз

ТЦК заблокували водійські права: чи можна повернутися за кермо

Друг президента Зеленського Жека Кошовий зізнався, як "виживає" на 2 тисячі баксів у місяць

Доходи не потрібні, субсидію дадуть і так: українцям пояснили нюанс

На сім'ю – 43200 грн: українцям дають грошову допомогу, треба звати маму чи бабусю

Показати ще

Уолперт розповідав, що на написання першого сценарію його надихнула режисер Ненсі Майерс фільмів "Чого хочуть жінки", "Пастка для батьків", "Відпустка за обміном". На початку 70-х він найняв її в якості своєї помічниці, а роки по тому Майерс переконала Уолперта спробувати писати.

Нагадаємо, другий брат Богданов пішов з життя через 6 днів після першого: доставили в лікарню, але врятувати не змогли

Як повідомляв Знай.uа, мама Юлії Началової після трагедії з донькою втратила ще двох рідних людей: "Біда постукала в наші двері"

Також портал Знай.uа писав, що помер брат Дієго Марадони Уго Ернан: зупинилося серце, "запустити" не вдалося