Батько та дев'ятирічна дочка з Квінсленду розповіли про дивовижне виживання після 36 годин у пастці у повені.

Про це повідомляє "7news".

Жагу до виживання Крейга Мортенсена можна звести до одного слова: "Вона". Адже після 36 годин, чіпляючись за дерево, холодний, покритий клопами та відбиваючись від змій, Мортенсен дотримався обіцянки своїй дев’ятирічній дочці Кірі, що "У нас все буде добре".

Крейг та Кіра Мортенсен, скріншот

Крейг і Кіра потрапили в пастку повені під час подорожі між Чайлдерсом і Нананго у Квінсленді. Вони їхали пізно ввечері в п’ятницю, коли натрапили на затоплену сільську дорогу, коли йшов дощ. За 10-15 хвилин у машині вже була вода. Вони спробували повернутися, однак на тому шляху також вже була вода. Таким чином вони опинилися у пастці, а вода тим часом продовжувала підійматися.

Популярні новини зараз

Поповнення картки через термінали ПриватБанку: чому гроші можуть не зарахуватись

Пенсіонерам приготували пристойну надбавку, але дадуть не кожному: хтось може надіятись

Зміни у тарифах: мобільний оператор Lifecell зробив важливе оголошення

Українці намагаються зберегти своє майно перед законом про мобілізацію: що хочуть встигнути

Показати ще

Вони намагалися зателефонувати у службу порятунку, однак зв'язку не було. Після цього Мортенсен потягнувся до залитої водою машини, щоб знайти інструменти для їхнього виживання — мотузку та свій рюкзак, у якому були ножиці.

"Я відрізав невеликий шматок мотузки та зв’язав її навколо рук Кіри, щоб вона не могла відійти більше ніж на шість футів (180 см) від мене. Зв’язав ще одну купу мотузок і засунув у задню кишеню.Схопив сумку і поклав її на нас, щоб захистити нас від дощу та вітру", - каже він.

Крейг та Кіра Мортенсен, скріншот

Містеру Мортенсену довелося стояти по колінах у воді на даху автомобіля з Кірою на руках. Однак, їхнє становище швидко погіршувалося, адже автомобіль почав рухатися. Він більше не міг триматися на ногах й був знесилений.

Мортенсен спробував схопитися за гілку дерева, але його потягло прямо вниз, і вони ледь не захлинулися.

"Наступне дерево, яке ми зустріли, було пристойного розміру з великою вилкою. Пощастило, що у мене була мотузка, тому що вона вирвалася з моєї хватки, а потім мені довелося покладатися на мотузку, щоб притягнути її до себе. Я вихопив мотузку з кишені й зробив хрест-навхрест у розвилці дерева, щоб вона сиділа", - каже він.

Його донька хотіла вибратися звідси, але він розумів, що зараз зробити це неможливо, адже це небезпечно. Вони мали залишитися на дереві на деякий час.

"Нічого з цього не було добрим, але перша ніч була краща, ніж друга. Моїй дівчинці була не дуже добре другу ніч. Вона була настільки втомлена й тремтіла від холоду. Боліли всі м’язи її тіла. Вона скаржилася на біль і дуже боялася заснути", - згадує він.

Після другої ночі вода спала. Весь цей час їм докучала величезна кількість комах та навіть довелося відкидати палицею змій.

Крейг та Кіра Мортенсен, скріншот

На другий день вони змогли поплисти назад до дороги, де була суха земля, а потім пройшли через іншу водойму, щоб дістатися ферми. Там їх радо зустріли та дали їжу, а потім доставили до лікарні.

"Мені зазвичай не щастить. Але я заощадив усе на цей раз", — сказав пан Мортенсен.

У Кіри було лише одне слово, щоб описати вчинки свого батька: "Дивовижно".

"Я думаю, що ти дивовижна. Ти набагато сміливіша за мене, дитино", — сказав він своїй дочці.

Нагадаємо, як після атомної війни: бруд, в якому жив чоловік, був настільки жахливим, що міг його вбити

Також Знай писав, батьки встановили камеру спостереження у дитячій кімнаті, а вночі до малюка прийшов привид: "О, ні..."

Раніше Знай повідомляв, на Закарпатті вода зносить все на своєму шляху: від потопу постраждали десятки будинків. Безліч доріг затоплені, що ускладнює пересування транспорту