Історія життя улюбленця британських підданих, кузена королеви Єлизавети - Вільяма Глостерського, який розбив чимало жіночих сердець в 60-і роки, збирався одружитися по любові, а в 30 років трагічно загинув.

Стаття на цю тему з'явилася в виданні "Cosmopolitan".

Відомо, що принц Вільям був кузеном королеви Єлизавети. Гарний, розумний і енергійний юнак з добрими очима, чарівною посмішкою і бездоганними манерами розташовував до себе з першого погляду. Він любив свою сім'ю, але також високо цінував свою свободу - і боровся за неї до самого кінця. Фанати у нього були навіть серед родичів: наприклад, син Єлизавети II обожнював дядечка Вілла і через пару десятків років назвав свого первістка саме в його честь.

Вільям Глостерський, кузен королеви Єлизавети

Принц Вільям з'явився на світ 18 грудня 1941 року в родині Генріха Глостерського, брата короля Георга VI, і леді Аліси. Королівське подружжя намагалася завести дітей протягом довгих років, тому коли народився малюк Вільям, їх щастю не було меж. З самого дитинства він ріс в атмосфері любові і ласки. Батьки розуміли, що їх первісток займає лише четверте місце в черзі на британський престол і навряд чи коли-небудь стане королем, тому постаралися забезпечити хлопчикові "нормальне" дитинство — далеко від пильної суспільної уваги.

Популярні новини зараз

Життя стане солодшим без цукру: в Україні супермаркети оновили ціни на сіль, майонез та кетчуп

Дніпровська дівчина-хатико повернулася, але тепер вона нападає на людей

Гроші на дітей: в Україні збільшилася сума допомоги батькам новонародженої дитини

Спіймали на вулиці та примусово відвезли в ТЦК: українцям розповіли, як себе поводити

Показати ще

Вільям Глостерський, кузен королеви Єлизавети

На жаль, плани довелося різко поміняти після раптової смерті дядька Вільяма - герцога Кентського, який займав пост генерал-губернатора Австралії. Наступним цей пост повинен був зайняти Генріх Глостерський, батько Уїлла, тому в 1944 році вся сім'я перебралася на інший материк.

Вільям Глостерський, кузен королеви Єлизавети

У 1947 році за наказом Короля Генріха Глостерського він повернувся до Великобританії для виконання офіційних обов'язків на батьківщині. До того ж королівська сім'я готувалася до важливої події - Єлизавета II вийшла заміж за лейтенанта Філіпа Маунтбеттена, а малюкові принцу Вільяму випала честь бути одним з хлопчиків-пажів, який супроводжував наречену на цьому історичному торжестві.

Вільям Глостерський, кузен королеви Єлизавети

Після Кембриджського університету Вільям виявив бажання полетіти в США, щоб там пройти курси бізнесу і політики. Таким чином він став першим членом Британської королівської сім'ї, який отримав американську освіту. Принц був людиною спортивною: він обожнював кататися на лижах і гоночних автомобілях. Але головною його пристрастю залишалося пілотування літаків. Звичайно, це додавало йому очок в очах жінок. У пресі вже тоді Вільяма прозвали принцом-плейбоєм.

Вільям Глостерський, кузен королеви Єлизавети

Вільям завжди користувався успіхом у дівчат, але навряд чи він міг подумати, що зустріне свою любов в далекій Японії. На одному зі світських прийомів 27-річний британський принц познайомився з чарівною моделлю угорського походження на ім'я Зузі Старклофф з багатим минулим: до зустрічі з Вільямом вона встигла попрацювати стюардесою, стати матір'ю, двічі вийти заміж і двічі розлучитися. Але це не мало значення для двох молодих людей, почуття яких так раптово спалахнули.

Принц Вільям і Зузі Старклофф

У 1969 році принцеса Маргарет, сестра Єлизавети II, прибула в Токіо — нібито для участі в бізнес-конференції, на ділі ж вона була послана королевою з'ясувати серйозність намірів принца. На жаль, переконати кузена їй не вдалося. Незабаром Вільям особисто звернувся до Єлизавети II. "Він сказав, що написав королеві, щоб попросити її дозволу одружитися на мені. Єлизавета відповіла йому, що потрібно слідувати покликом свого серця, але принц Філіп був дуже незадоволений", — згадувала Зузі.

З одного боку, у принца Вільяма на руках був дозвіл на шлюб від самої королеви. З іншого - він відчував, що в пастці і цей крок може коштувати йому занадто дорого. "Вільям був відданий своїй родині, у нього були зобов'язання. Я розуміла, що всередині у нього йде боротьба. Але також Я знала, що його почуття до мене були сильні, тому дивилася в майбутнє з надією. Я ніколи не тиснула на нього", — пояснила його кохана.

Зузі, як дівчина мудра, вирішила дати Вільяму час подумати і полетіла в Нью-Йорк. Вони продовжували підтримувати контакт: писали листи, коротали вечори за довгими телефонними розмовами.
Принц Вільям і Зузі Старклофф

28 серпня принц Вільям сів за штурвал свого літака і піднявся в повітря. Але виконуючи маневр, він раптово втратив контроль над керуванням. Крило літака зачепилося за дерево, і повітряне судно звалилося вниз, вибухнувши при ударі об землю. 30-річний принц загинув на місці.

Зузі дізналася про трагедію від журналіста, який подзвонив їй на домашній номер в Нью-Йорку. Після втрати коханого вона занурилася в тривалий траур. Коли ж вона знайшла в собі сили рухатися далі, то вирішила, що відтепер буде жити так, як навчив її Вільям – слухаючи тільки своє серце. "Вільям надихнув мене почати літати", - сказала вона. - Тому коли його не стало, я стала не тільки пілотом, а й льотним інструктором". Нещодавно Зузі відзначила своє 80-річчя. Після смерті Вільяма вона так і не вийшла заміж.

Нагадаємо, як виглядає рідний будинок принца Філіпа, де він з'явився на світ: вишукана Греція до знайомства з Єлизаветою II

Як повідомляв Знай.uа, Єлизавета II вигнала улюбленого сина з сім'ї, принц Ендрю розбив серце королеви домаганнями до дитини

Також портал Знай.uа писав, що Кейт Міддлтон відзначила 40-річчя розкішною фотосесією, позичивши дещо у покійної Діани: "Такої її ще не бачили"