Психологиня Олена Адамова зазначає – сьогодні багато українців вважають, що зараз невдалий час для кохання, кави вранці, прогулянок, спорту, краси та щастя.

«Навіть ті, хто перебуває у відносній безпеці, вважають недоречним піти на манікюр, випити каву зі знайомими у милій кафешці, купити косметику, любити себе, інших та життя, – коментує експертка програми «Ранок з Україною» Олена Адамова. – Важливо розуміти, що у війні життя не зупиняється. Найголовніша перемога для вас – це вийти живим та психологічно стабільним. Ранкова рутина, медитації, приємне спілкування, перегляд фільмів – це основа нашого психологічного здоров'я та стабільності. Відмова від усього цього – те ж саме, що зупинка життя».

За словами психологині, зараз кожен потребує хоча б шматочок радості, адже саме цього нам не вистачає. Але при цьому є важливе зауваження:

«Чи потрібно це транслювати у соцмережах? Навряд чи це хороша ідея, адже більшість із нас болісно вразливі і до чужого горя, і до чужої радості. Все, що ви робитимете з турботою про себе – це виключно ваша історія; не варто з нею ділитися в момент, коли багато хто відрізаний від простих атрибутів нормального життя», – зауважила Олена Адамова.

Слід продовжувати жити. Адже якщо не навчитися шукати радості під час війни, як ми знайдемо її після? Це важливі сенси, які дозволять кожному рухатись вперед в виживати.

Популярні новини зараз

570 гривень щоб не померти з голоду: пенсіонери отримають жалюгідні виплати

Гроші повернуться до ПФУ: у пенсіонерів почнуть вилучати виплати

Прийде платити більше: у жовтні українці отримають "додаткову" квитанцію

США застерегли Зеленського від спроб звільнити Буданова, – Джейсон Смарт

Показати ще