Зі слів NASA, діаметр астероїда 2009 JF1 становить 10 метрів, що насправді вважається некритичним навіть у разі його потрапляння в орбіту Землі. Щоб простіше було уявити можливі наслідки, досить згадати астероїд 2013-го року, який впав в Челябінську, його діаметр був трохи більше і становив лише 15 метрів. Як ми пам'ятаємо, наслідки його падіння були не такими вже страшними, як передбачалося раніше.

Челябінський метеорит, BBC

Варто відзначити, що швидкість майбутнього травневого астероїда достатня висока і становить 24 кілометри в секунду, що еквівалентно 87 000 кілометрів на годину. Найближче до землі він буде 6 травня, проте ймовірність зіткнення NASA прирівнює до нуля.

Відомо, що орбіта 2009 JF1 перетинає орбіту Землі, проте астероїд дуже маленький. Через його близькість до до орбіти Землі, в NASA його класифікували як"астероїд, який зближується з Землею". У мережі з'явилося комп'ютерне моделювання траєкторії астероїди, яке не вказало на неминучу перспективу зіткнення.

За шкалою Торіна вже дали оцінку зіткнення астероїда з Землею. Вона дорівнює нулю. У той же час, шкала Палермо показала ймовірність зіткнення як -4.41(число з негативним значенням) . До слова, в цій шкалі оцінка менше -2 (числа з негативним значенням) свідчить практично про відсутність ймовірності зіткнення.

Популярні новини зараз

Отримали зарплату, зробили заначку та залишилися без грошей: українців попередили про неприємності вдома

Стосується всіх пенсіонерів: ПФУ поділився важливою інструкцією

Гречку, соняшникову олію та борошно будемо купувати за новими цінами: скільки доведеться викласти

Як відмовитися від отримання повістки, щоб вам за це нічого не було

Показати ще

Знай.ua писав про те, як Анастасія Приходько нагадала українцям про падаючий на Землю астероїд

Нагадаємо, астероїд розміром зі 100-поверхівку наблизиться до Землі: названо дату