За словами Рибчинського, той, хто проектував скульптуру, наче знав, що буде в майбутньому. Батьківщина-мати дивиться в бік росії, що можна асоціювати з російською агресією, а атрибути — щит та меч, — з українськими захисниками.

Монумент Батьківщина-мати, скріншот: YouTube

Рибчинський впевнений, що Україна росії — не по зубах, тому про завоювання нашої країни не може бути й мови, хіба що шкоди завдасть. Поет провів паралель між путіним і Гітлером, і нагадав як фюрер свого часу, перебуваючи в ейфорії від легкого завоювання Європи, наївно вважав, що так само буде і з росією. Він не зміг тверезо оцінити ситуації і подумати, що у Німеччини просто не вистачить ресурсів проковтнути, а тим паче утримати територію СРСР. На думку Рибчинсього, путін зараз припустився тієї ж помилки.

Батьківщина-мати у Києві, скрін з відео

Як відомо, проектом монументу почав займатися відомі в Радянському Союзі скульптор, Євген Вучетич. Планувалося, що це буде бронзова з позолотою скульптура 80 метрів заввишки. Підніжжя статує мав прикрашати 30-метровий водоспад.

Популярні новини зараз

В Україні оновили правила для виїзду за кордон

Судний день розраховано: коли і чому людство може зникнути

Новий податок на житло спустошить кишені українців: скільки доведеться заплатити

60-й День народження - не привід радіти: в Україні пенсіонерам повідомили погану новину

Показати ще

Після смерті Вучетича проект очолив український скульптор Василь Бородай, який вніс ряд змін в композицію. Розроблений Бородаєм проект був реалізований у співдружності з Василем Винайкіним та Фрідом Согояном, а також з архітекторами Миколою Фещенком, Георгієм Кислим та Георгієм Кислим.

Всередині монументу для пересування людей і технічного обслуговування змонтували два ліфти - похилий і вертикальний. Примітно, що перший рухається під кутом 75 градусів, а другий — підіймається з дев'ятьма зупинками до самої "голови" Батьківщини-матері. Також скульптура обладнана майданчиками для огляду.

Знай.ua писав коли настане мир, прогноз українського медіума

Нагадаємо, Віталій Кім відповів, коли орду відженуть за "поребрик"

Також Євген Клопотенко побачив містичне пророцтво в тексті українського гімну