Відомий український письменник та журналіст, автор історичного роману "Червоний", який було екранізовано у 2017 році, Андрій Кокотюха висловився з приводу "хороших руских".

Нова публікація з'явилася на його особистій сторінці в соцмережі Фейсбук. На думку письменника, будь-кому з росіян, не залежно від їхньої позиції, немає дороги в Україну.

Адже передусім вони є громадянами росії - країни, яка напала на Україну і безжально вбиває наших земляків, руйнує наші міста та села. До того ж цинічно обманює стосовно ситуації.

"Так, це пишу я: всім фанатам "хороших русских" треба брати приклад із Зеленського. Довго думав я і зрозумів: він правильно зробив, коли не захотів, аби німецький колега Штайнмаєр приїздив до Києва. Може, не дипломатично - але правильно. Бо Франк-Вальтер ох*їв: "За шо!" Тепер їхній Шольц туди ж: "Франка-Вальтера не запросили, і я поки не поїду". З "хорошими русскими" те саме.", - пише він. Андрій Кокотюха

Фото: Андрій Кокотюха / Фейсбук

Популярні новини зараз

Російські військові прямо під час евакуації розстрілюють мирних жителів у Вовчанську

Не затягуйте: кому доведеться оформляти лист до Пенсійного фонду

На сім'ю – 43200 грн: українцям дають грошову допомогу, треба звати маму чи бабусю

Ціни на популярний продукт взлетіли до небес: чому українці вирішили його ігнорувати

Показати ще

Андрій Кокотюха згадав також музиканта Андрія Макаревича і гумориста та телеведучого Максима Галкіна, які засудили дії путіна. Та попри це, на думку письменника, нам потрібно розірвати будь-які зв'язки з росіянами й не впускати на свою територію.

"Пане Ілля Пономарьов, більше вам слова в Україні не дамо. Бо ви - з Росії. Втекли, не втекли - один хер ви заразний. Пане Макаревич, ви в Київ із концертами не поїдете. Кажете, за нас? Ан нєт. Ви громадянин Росії. Все, чувак, це закриває сюди двері і вам, і Борисові Борисовичу. Пане Галкін, ви теж не будете тут давати концерти. Втратили палац у деревне Грязі? А у нас тут, на секундочку, люди втратили квартири, будинки, і грошей у них нема стільки, скільки у вас. Питаєте, а за шо вам такоє наказаніє? Ось коли перестанете питать, тоді може й повернемося до розмови. Дякую за розуміння.", - пише він. Андрій Кокотюха

Скріншот: Андрій Кокотюха / Фейсбук

Раніше Знай писав, автор роману "Червоний" Андрій Кокотюха передбачив, чим закінчиться серйозна хвороба путіна: "Бабла не шкодують"

Також ми писали, путіну знайшли заміну: важкохворому диктатору потрібна негайна операція. З'явилася інформація про те, що путін потребує серйозної операції. Також на поверхню виліз перелік всіх болячок російського диктатора

Нагадаємо, вирішальний момент у війні росії проти України настане вже скоро: названо конкретні терміни