Відомий український письменник та лідер гурту "Жадан і Собаки" Сергій Жадан у День захисту дітей, 1 червня, зробив особливий подарунок дітям, які постраждали від війни.

Відповідний допис з'явився на сторінці Сергія Жадана у соцмережі Фейсбук.

"Нині, в День захисту дітей, привітали дітей у трьох громадах, - у Бабаях, Хролах та в Рогані (прекрасні харківські топоніми))). Ми з Жекою Турчиновим поспівали, актори театру ляльок показали виставу. Видавництво "Vivat" передало дітям книжки. Ще привезли малим солодощі. Відсвяткували, одне слово. Спасибі Миколі Благовестову та Наталі Пахніній за організацію.", - йдеться у повідомленні. Сергій Жадан

Сергій Жадан, facebook.com/serhiy.zhadan

Сергій Жадан, facebook.com/serhiy.zhadan

Популярні новини зараз

По ваші лічильники скоро прийдуть: що потрібно зробити, якщо незнайомці вже на порозі

2,64 грн за кВт – це ще халява: яким буде новий тариф на електроенергію

В Україні впроваджують новий спосіб оплати за тепло: що тепер робитимемо

Нові ціни на соняшникову олію, рис та сосиски: чи спорожніють гаманці

Показати ще

Як розповідає Сергій Жадан, йому бодай на трохи вдалося повернути і дітей і дорослих до звичного радісного життя, подарувавши малюкам усмішку, а дорослим - безтурботні хвилини.

"Діти чудові - тішаться співу, тішаться казкам. Входять у це непевне воєнне літо, цілковито покладаючись на дорослих, на батьків та вчителів. Яким буде для них це літо, якою буде осінь? Поза тим на околицях тихо, бабусі сидять на лавках, говорять про родинні проблеми, тихі пияки тінями нипають між панельних будинків, десь на горішніх поверхах чути дитячий плач. Потому він тихне - схоже, малий заспокоївся. З півночі чути "виходи". В бік міста пролітає наш гелікоптер. Місто за горою - велике, сонячне. Над містом майорять наші прапори.", - пише він. Сергій Жадан

Сергій Жадан, facebook.com/serhiy.zhadan

Сергій Жадан, facebook.com/serhiy.zhadan

Сергій Жадан, facebook.com/serhiy.zhadan

Сергій Жадан, facebook.com/serhiy.zhadan

Нагадаємо, Сергій Жадан написав щемку пісню про дітей у харківському метро: "Хочеться щоби вони не мовчали"

Також ми писали, Сергій Жадан помітив моторошну деталь у визволеному з-під російської окупації селищі: "Це дивне відчуття"

Нагадаємо, Сергій Жадан захопився, як українці віддають останнє, щоб допомогти ЗСУ: "Їм це потрібно"