У 2000 році був убитий журналіст і головний редактор "Української правди" Георгій Гонгадзе.

Минуло вже більше двадцяти років, зовсім недавно Олексію Пукачу, вбивці - винесли вирок. Георгія, нагадаємо, знайшли обезголовленим у Таращанському лісі. А зараз його дружина Мирослава дала невелике інтерв'ю, в ході якого поділилася своїми думками, стосовно Гонгадзе і його пророчих слів.

Георгій Гонгадзе, скріншот: Facebook

- Ви власне згадали премію Георгія Гонгадзе, вашого покійного чоловіка, у мене таке питання. Якщо переходити до цієї війни, чи вважаєте ви його вбивство умовним початком цієї війни?

- Якщо аналізувати взагалі те, що відбувалося за часи незалежності в Україні. Можна сказати, що це була певна прелюдія цієї війни.

Популярні новини зараз

Пенсіонерів розчулили новиною: хто у червні отримає доплату 1500 грн

Повітряний шоколадний пиріг усього за 20 хвилин: все змішав і в духовку

Не тільки вода та світло: для українців піднімають ще один тариф

З 1 червня українці платитимуть за воду по оновленому тарифу: кому радять приготуватися

Показати ще

Мирослава заявила, що в 90-х роках він воював, будучи грузином. Його закликали в армію, коли був ще Радянський Союз. Він якось перебував на кордоні з Афганістаном і Таджикистаном. Там його контузило при виведенні військ і потім він брав участь у всіх грузинських конфліктах.

Вбивство Гонгадзе

Пізніше, в 93-94 році, коли почалося захоплення і Абхазії, і Осетії, він поїхав знімати документальний фільм про українців, які їхали допомагати грузинам захищати свою землю. Тоді він дуже чітко говорив, що це росіяни, російська зброя. Насправді, дуже мало хто хотів почути це. Він дуже чітко тоді говорив, що це росія. І треба бути обережними.

"Він тоді закликав Україну демаркувати свої кордони. Багато говорив про можливість кризи в Криму, він передбачав, що щось таке може статися. Хоча такої великої війни... він говорив, що Грузія маленька і її легко захопити, а Україна - велика країна і росія може отримати по зубах, якщо вона спробує це зробити", - додає жінка.

Нагадаємо, відключення українців від мобільного зв'язку: Держспецзв'язку відповіло на важливе питання

Як повідомляв "Знай.ua", в Україну відправили тезку президента Словаччини, яку так бояться росіяни: технічні характеристики вражають

Знай.ua писав, гороскоп любові на 6-12 червня для всіх знаків Зодіаку: Дівам знизити вимоги, Овни зловлять удачу, а Водоліїв підпалять почуття