Відомий український психолог Дмитро Карпачов, який брав участь у шоу "Дорога, ми вбиваємо дітей", "Детектор брехні" та багатьох інших, регулярно відповідає на важливі питання, які цікавлять жителів України з початку повномасштабної війни, що розв'язала росія.

У новому випуску "Допомога психолога" програми "Все Буде добре" Дмитро Карпачов підняв гостру і наболілу тему для багатьох українських сімей. Війна випробувала на міцність як друзів, так і партнерів. Через стрес кохані люди готові назавжди розпрощатися з відносинами, які будувалися роками, навіть не усвідомлюючи, якої шкоди можуть завдати дітям.

Сімейна сварка, Ілюстративне фото

Дмитро Карпачов залишив парочку цінних порад, як мінімізувати шкоду для дітей, якщо вдома відбуваються гучні і часті скандали між батьками.

Він заявив, що потрібно з розумінням ставитися до близьких, так як нервова система зараз розхитана практично у всіх. Також психолог не рекомендує втягувати дітей в конфлікти, а навіть якщо дитина почула сварку, варто заспокоїтися і йому все пояснити.

Популярні новини зараз

Медична помилка перетворила життя українки на пекло: "Те, що ви вижили – це феномен"

Фанати засудили Могилевську за заохочення доньки: "Не зробили висновків..."

Комунальники "наплювали" на мораторій: встановили незаконні тарифи та змушували переплачувати

ВПО запропонують розпочати життя з чистого аркуша: як це зробити

Показати ще

"Дуже важливо пояснити дитині, що конфлікти можливі, але вони не є нормою. Кожен повинен вміти керуватисвоїми емоціями. Тому у малечі має сформуватися адекватне до них ставлення завдяки вашому поясненню", - додав Карпачов.

Скріншот з Instagram, телеканалу СТБ

Раніше ми писали про те, як прийняти біженців і не залишитися без мирного дому: Дмитро Карпачов закликає до тиші і покарань

Як повідомляв Знай.uа, психолог Андрій Жельветро розповів, як поводитися жінкам, чиї чоловіки пішли на війну: "Не можна бути вимогливою, влаштовувати істерики"

Також портал Знай.uа писав, що Карпачов підказав, як допомогти дітям пережити розлучення батьків з мінімальними наслідками: "Адаптація починається з вас"