У період війни українці не лише згуртувалися та навчилися добріше ставитися один до одного, але також помітили й активізацію аферистів, які бажають нажитися на тих, хто постраждав від цієї війни.

Останнім часом набирає обертів вже не нова афера із сумнівними пропозиціями роботи – набір текстів із фото, збирання ручок або браслетиків тощо. Ведуча проєкту "Аферисти в сітях" на Новому каналі Олена-Крістіна Лебідь уже попереджала, що таким чином зловмисники можуть попросити 200-300 гривень нібито страхового внеску та зникнути. Є й альтернативний варіант розвитку подій.

"Вам можуть сказати: "Щоб довести, що ми серйозна фірма, зараз заплатимо вам страховий внесок, певну гарантію того, що візьмемо вас на роботу". Далі надсилають посилання, кажуть: "Заберіть гроші, там 300 гривень". За посиланням - фейковий сайт банку, дуже схожий на справжній, - попередила Олена-Крістіна. - Людина може просто не помітити різниці."

Олена-Крістіна Лебедь. Фото: Youtube

На сайті потрібно ввести дані, включаючи CVV-код, - це конфіденційна інформація, яку не можна нікому розголошувати. Адже саме за допомогою цього коду аферисти можуть отримати доступ до ваших коштів.

Популярні новини зараз

Українці ломляться у ТЦК перед ухваленням нового закону про мобілізацію: але добровольцями "майже не пахне"

З'ясовуватимуть після конфіскації: адвокат розповів, як "забиратимуть" авто на користь ЗСУ

Чому в СРСР будували 5- та 9-поверхівки - ви навіть не здогадуєтеся, у чому "секрет"

Стосується всіх пенсіонерів: ПФУ поділився важливою інструкцією

Показати ще

"Шахраї тримають людину на гачку, щоб вона ввела всі дані, і з її карти знялися гроші. Тому ще раз наголошую: ніколи не переходьте за посиланнями від незнайомців і тим більше не вводьте там свої персональні дані!" — наголосила ведуча Нового каналу.

Мобільний телефон, новини. Фото: Знай.uа

Нагадаємо, що руда бестія Олена-Крістіна Лебідь показала жах роботи для українців: "У вас найкращі пальці у світі".

Раніше ми повідомляли, що Олена-Крістіна Лебідь із "Аферисти в сітях" побажала, щоб замість неї працював собака.