27 липня відбувся матч 2 кваліфікаційного раунду Ліги Чемпіонів, де київське Динамо зустрілось з турецьким Фенербахче.

Підопічні Мірчі Луческу важко, але все ж перемогли стамбульців з рахуном 1:2 в екстра-таймах и вийшли на австрійський Штурм в наступному раунді.

Але перемогу киян зіпсувала звіряча поведінка турків. Після першого голу, який забив Віталій Буяльський, фанати Фенербахче стали вигукувати "Володимир путін", підтримував це скандування майже весь стадіон.

Фенербахче-Динамо, фото: fcdynamo.com

Звичайно, відео з кричалкою облетіло весь світ и цивілізоване суспільство засудило такі діє фанатів Фенербахче. Прихольники Галатасараю та Бешикташу (стамбульскі команди) взагалі висунули ідею прибрати Фенербахче з єврокубків.

Популярні новини зараз

Віддавати по 10% від пенсії не доведеться: "Київстар" порадував стареньких бюджетним тарифом

Українські пенсіонери отримають по 500 гривень "бонусу": хто у списку "літніх" щасливчиків

Спіймали на вулиці та примусово відвезли в ТЦК: українцям розповіли, як себе поводити

Українцям видають 3600 грн на місяць: виплата тимчасова, варто поспішати

Показати ще

Самі фани канарок "виправдали" себе тим, що Буяльський ніби показав жест орла, який є символом запеклих суперников Фенербахче - Бешикташу. Зрозуміло, що Динамо подало скаргу до УЄФА, але те, що відбулось далі шокувало навіть більше за кричалку.

Виліз президент Фенербахче Алі Коч, який зажадав вибачень зі сторони України.

"Ми не будемо просити вибачення перед Україною. Пояснюю причину. Після обурливих заяв українського посла він має просити вибачення перед нами. Ви, мабуть, були вражені прихильниками протилежної команди, які з трепетом ставляться до кожної теми в ЗМІ. Є спільнота, яка не соромиться переходити на наш бік, хто б не був керівництвом, президентом чи спортсменом. Ми зосереджені на об‘єднанні, а не на розподілі. Є так багато факторів, які поділяють країни, що футбол не має стояти на першому місці",- сказав він.

Про це повідомило турецьке видання NTV Spor.

Мірча Луческу та Віталій Буяльський, фото: fcdynamo.com

Нагадаємо, що фанати Фенербахче вихваляли путіна на матчі з Динамо та звинуватили Буяльського в цьому: скарга від киян вже в УЄФА.

Раніше ми повідомляли, що на Донбасі загинув колишній гравець "Динамо" та однокласник Шовковського Сергій Баланчук.