Організатори «Золотого м'яча» пояснили, чому Ліонель Мессі не зміг потрапити у шорт-лист із 30 осіб на нагороду 2022 року.

Цю новину оприлюднили на порталі «DailyStar»

За словами організаторів премії, France Football, які попросили одного зі своїх журналістів взяти участь у питаннях та відповідях, бо цього тижня було оголошено результати відбору.

Ікона «Барселони» Мессі виграв свій перший «Золотий м'яч» ще у 2009 році, а потім здобув ще одну перемогу у 2010, 2011, 2012, 2015, 2019 роках та на останній церемонії у 2021 році.

Еммануель Божан, журналіст France Football, який вручає нагороди з 1956 року, взяв участь у питанні та відповіді на сайті L'Equipe, намагаючись пояснити свій вибір.

Популярні новини зараз

Кожному пенсіонеру підвищать індивідуально: у кого зміняться виплати

Українці можуть залишитися без опалення та гарячої води: комунальники попередили про ризики

"Нафтогаз" попередив усіх: потрібно встигнути до 25 квітня

Українські пенсіонери отримають по 500 гривень "бонусу": хто у списку "літніх" щасливчиків

Показати ще

Мессі, фото: Instagram

Коли його запитали про ікону Аргентини, він сказав: «Мессі з його сімома перемогами в «Золотому м'ячі» та статусом володаря титулу має велике значення, коли справа доходить до остаточного вибору. Аргентинець брав участь у дискусіях щодо включення 30 гравців, але нові критерії «Золотого м'яча» були для нього невигідні. Тепер відіграє роль зникнення критерію всієї кар'єри гравця та нової періодичності на зразок футбольного сезону, а не календарного року. І потім, треба визнати, його перший сезон у Парижі був дуже розчаровуючим, як з погляду візуального враження, так і з точки зору статистики».

Вперше за нагороду голосуватимуть за сезон 2021/22 загалом.

Крім Роберта Левандовскі та Каріма Бензема, серед фаворитів на здобуття нагороди Садіо Мане та Кевін Де Брюйне, а фінальна церемонія відбудеться 17 жовтня.

Також потрібно повідомити, що Кріштіану Роналду також влучив у шорт-лист.

Як раніше повідомляв портал "Знай", Алекс Фергюсон повернувся до роботи у "Манчестер Юнайтед".

Нагадаємо, Кріштіану Роналду йде на крайнощі, щоб залишити МЮ.