Нове дослідження виявило переваги високого рівня фізичної активності для дітей на ранньому підлітковому етапі. Зокрема, з'ясувалося, що спорт може зменшити симптоми депресії.

Спорт може стати важливим фактором покращення якості життя для підлітків із складним характером, тих, хто виріс у сім'ях із низьким рівнем доходів, або тих, хто стикається з сімейними дисфункціями (домашнє насильство, проблеми з соціалізацією тощо).

Підлітки з вейпами, скріншот: YouTube

Проте покращення симптомів депресії спостерігаються лише у підлітків, які переходять з початкової школи до старшої. Ці позитивні ефекти виникають лише при певних умовах і залежать від інтенсивності та контексту занять спортом.

Дослідники виявили, що у підлітків із складним темпераментом низький рівень фізичної активності був пов'язаний зі зростанням симптомів тривожності. Тим часом високий рівень фізичної активності у підлітків із неблагополучних сімей був асоційований з підвищеною агресією. Таким чином, у всіх випадках дуже важливий соціальний контекст занять спортом.

Популярні новини зараз

Хліб, молоко, м'ясо та навіть яйця: в Україну несеться різке подорожчання на важливі продукти

Борги анулюють: українцям дали новий шанс у важкі часи

"Київстар" попередив українців про небезпеку: що треба знати

Пенсіонерам дадуть знижку на продукти 20%: що потрібно взяти в магазин

Показати ще

Двоє підлітків побили пенсіонера. Фото скріншот з Instagram

Для молодих людей із складним темпераментом спорт дозволяє розвивати соціальні навички. Однак ті, хто зіткнулися з проблемами у сім'ї, із більшою ймовірністю можуть перенести агресію, іноді проявлену у спорті, на інші життєві ситуації. У такому випадку важливо стежити, щоб агресія не перетворилася на девіантну поведінку.

Раніше Знай.ua повідомляв, що кіберспільнота висунула претензії Valve через CS2.

Данська жіноча команда з кіберспорту, Astralis, публічно заявила про свої претензії до компанії Valve, звинувачуючи її у проявах сексизму. Причиною обурення стала практика в Counter-Strike: Global Offensive (CS:GO). У грі жіночі образи, або скіни, можна отримати лише за додаткову плату, тоді як аналогічні чоловічі персонажі доступні гравцям абсолютно безкоштовно.