Лікар-дієтолог з Іспанії Єва Родрігес розповіла про їжу, яка може спричинити жирову хворобу печінки. Вона зазначила, що поки немає препаратів для лікування цього стану, який може призвести до цирозу або раку.

Найшкідливіші продукти для печінки, за словами медика, це цукор, випічка з великою кількістю добавок (особливо з цукром і трансжирами), напівфабрикати і фастфуд. Вони сприяють накопиченню вісцерального жиру в печінці.

Цукор / фото: Freepik

Порушення роботи печінки можна помітити за такими ознаками, як постійна втома, нудота, зайва вага, набряки, втрата апетиту та пожовтіння шкіри. Також печінці шкодить надмірне вживання солі.

Водночас корисні для печінки овочі з легкою гіркуватістю, наприклад, редис і баклажани. Існують два типи жирових гепатозів. Алкогольний розвивається внаслідок зловживання алкоголем, особливо пивом.

Популярні новини зараз

Не виживаєте, а комфортно існуєте: у Мінсоці підрахували, що 7000 грн – норма для українця

"Розраховуйте на себе": ДТЕК хоче, щоб українці самі готувалися до зими

"ПриватБанк" відбере в українців безкоштовну послугу, яку любили усі

Продаж квартири зажене у мінус: нові податки на нерухомість з’їдять весь прибуток

Показати ще

Неалкогольна жирова хвороба печінки - це дистрофія органу, яка може пошкодити інші органи. Ця хвороба може розвиватися без симптомів і мати серйозні наслідки.

Здорове харчування. Фото Freepik

Лікарі вважають, що лише правильне харчування, регулярні фізичні навантаження, активний спосіб життя і відмова від шкідливих звичок сприяють ефективній детоксикації організму. Печінка, за їхніми словами, може успішно відновлюватися, якщо проблеми не пішли занадто далеко.

Раніше повідомлялося на порталі Знай.ua великий піст-2024: як правильно харчуватись, приклади страв і навіщо взагалі постувати

Як раніше повідомляв портал Знай.ua, це переверне ваше уявлення про харчування: 7 причин щоденно пити смузі