Лікар-дієтолог з Іспанії Єва Родрігес розповіла про їжу, яка може спричинити жирову хворобу печінки. Вона зазначила, що поки немає препаратів для лікування цього стану, який може призвести до цирозу або раку.
Найшкідливіші продукти для печінки, за словами медика, це цукор, випічка з великою кількістю добавок (особливо з цукром і трансжирами), напівфабрикати і фастфуд. Вони сприяють накопиченню вісцерального жиру в печінці.
Порушення роботи печінки можна помітити за такими ознаками, як постійна втома, нудота, зайва вага, набряки, втрата апетиту та пожовтіння шкіри. Також печінці шкодить надмірне вживання солі.
Водночас корисні для печінки овочі з легкою гіркуватістю, наприклад, редис і баклажани. Існують два типи жирових гепатозів. Алкогольний розвивається внаслідок зловживання алкоголем, особливо пивом.
Є умова, вводять ліміт на 30 днів: що буде з тарифом на світло з 1 грудня
Росія може завдати потужного удару по Україні 20 листопада: посольство США застерегло всіх
Українцям виплатять по 4 500 гривень: кому пощастить отримати допомогу
Долари з "заначки" можуть розчарувати: почали діяти нові правила обміну валюти
Неалкогольна жирова хвороба печінки - це дистрофія органу, яка може пошкодити інші органи. Ця хвороба може розвиватися без симптомів і мати серйозні наслідки.
Лікарі вважають, що лише правильне харчування, регулярні фізичні навантаження, активний спосіб життя і відмова від шкідливих звичок сприяють ефективній детоксикації організму. Печінка, за їхніми словами, може успішно відновлюватися, якщо проблеми не пішли занадто далеко.
Раніше повідомлялося на порталі Знай.ua великий піст-2024: як правильно харчуватись, приклади страв і навіщо взагалі постувати
Як раніше повідомляв портал Знай.ua, це переверне ваше уявлення про харчування: 7 причин щоденно пити смузі