Королева Єлизавета II не з нами, проте інтерес до британської монархії не згасає. Є чимало маловідомих фактів про таємниці королівської родини.

Так склалося і з інформацією про дивовижні гастрономічні уподобання членів королівського двору. Про це повідомляє Daily Express. Відомо про кілька продуктів, які категорично забороняються вживати в житлах монархів. Одні з них небезпечні для здоров'я, інші дивують пересічного споживача.

Королева Єлизавета, скріншот: TikTok

Першими у списку "заборонених плодів" - звичайна зелена цибуля та часник. Цю заборону ще за життя Єлизавети II підтвердила сама Камілла, дружина спадкоємця престолу принца Чарльза. Ще одним "табуйованим" продуктом є молюски. Представники двору намагаються уникати їх споживання, особливо під час виїзних заходів, щоб не зазнати харчового отруєння.

Останнім у реєстрі заборонених страв стала печінка качки чи гусака, відома як фуа-гра. Ця вишуканість була вилучена зі всіх королівських меню за власною вказівкою короля Чарльза III. Причина банальна - жорстокий спосіб вирощування птахів, які насильно годують для отримання збільшеної печінки.

Популярні новини зараз

Пенсіонерам приготували пристойну надбавку, але дадуть не кожному: хтось може надіятись

Зміни у тарифах: мобільний оператор Lifecell зробив важливе оголошення

Тарифи просто непідйомні для пенсіонерів: українці тікають від "Київстар"

Тисячі українців привітають грошима: хто та яку допомогу отримає

Показати ще

Король Чарльз III, кадр з відео

Рішення монарха схвалили правозахисники з PETA. Незважаючи на делікатесний статус, фуа-гра таки була визнана надто неетичною їжею для столу Віндзорів.

Нагадаємо, Король Чарльз III "розійшовся не на жарт", ображаючи сина принца Гаррі на публіці: "Був розлючений"

Як повідомляв "Знай.uа", Кейт Міддлтон досі ніхто не бачив: люди помітили, що відео про рак може бути створене ІІ

Знай.ua писав, принца Гаррі залучили до інтимного скандалу - Меган Маркл навіть не чіпали