Відомий український мовознавець Ірина Фаріон висловила свою думку щодо відомих українських боксерів Олександра Усика та Василя Ломаченка.

Вона зазначила, що після того, як Усик публічно назвав її "агентом Кремля", їй було складно промовчати і не відповісти на такі образливі звинувачення. Щодо Ломаченка, то Фаріон навіть не змогла згадати його, натякаючи на те, що його обличчя настільки спотворене від численних боксерських поєдинків, що вона не може відрізнити його від інших людей.

Олександр Усик, скріншот: Youtube

Незважаючи на те, що Усик зараз говорить виключно українською мовою і навіть пише вірші рідною мовою, Фаріон вважає його спроби писати поезію малоякісними.

"Те, що робить Усик - це примітивна, убога і нікчемна римування", - заявляє Фаріон.

Популярні новини зараз

Абоненти Vodafone платитимуть більше: оператор зробив новий "тарифний сюрприз"

Щоб розраховувати на субсидію потрібно заплатити: яка остаточна сума

"Ми повинні побачити його за ґратами": українці лютують через напад Тищенка з охоронцями на ветерана ЗСУ

На Україну насувається епічна магнітна буря: триватиме 5 днів

Показати ще

Мовник наголосила, що перш ніж помиритися з Усиком, він має публічно вибачитися перед нею та українською державою. Крім того, вона закликала боксера піти і плюнути в обличчя московським священикам, які, на її думку, є більшою загрозою для України, ніж ракети, які щодня летять на українські міста.

"Це люди, які полонили душу, а якщо душа в полоні, то тіло не має жодного значення. Це покійник у відпустці", - додала вона.

Ірина Фаріон. фото: скрін Ютуб

Під час чемпіонського бою Вуса проти Ф'юрі, мовознавець не вболівала за нього, адже вважає, що не варто віддавати свою енергію за людей, які, на її думку, знищували українську державу. Але в цей час вся Україна була рада тому, що український боксер став абсолютним чемпіоном світу.

Нагадаємо, Олександр Усик згадав лайфхак покійного батька про те, як сподобатися будь-якій дівчині: "Жарти не тупо"

Як повідомляв "Знай.uа", Ірина Фаріон здала проукраїнського хлопця в Криму ФСБшникам, припустившись серйозної помилки: навіть не думала його врятувати

Знай.ua писав, голова ФЛА Закарпаття у формі з написом "Russia" запропонував "від'єднати" регіон