У 22-річної української біатлоністки Мар'яни Брикайло, багаторазової чемпіонки України, діагностували страшну хворобу, через що вона була змушена завершити спортивну кар'єру.
Про це Мар'яна розповіла в інтерв'ю виданню tribuna.com.
За словами спортсменки, у неї різко погіршилося самопочуття після юніорського чемпіонату світу-2018. Мар'яна поїхала на обстеження до Чехії, де їй діагнозностували рак шийки матки другої стадії. Спортсменка вже перенесла дві операції: в Чехії та Україні.
"3 грудня на мене в Словаччині чекає заключний етап, пов'язаний із здоров'ям. Очікується тиждень перебування у лікарні. Сподіваюся, все пройде добре і вже можна буде планувати дітей.
Я не шкодую ні про один день в спорті, але коли ти усвідомлюєш, що могла б не стати в майбутньому мамою, розумієш, що медалі всього цього не варті.
Життя після спорту дуже змінилося, але в кращу сторону. Чи були думки повернутися? Ні, жодного разу за перший рік я не думала про біатлон і взагалі рідко дивилася гонки, я почала нейтрально до нього ставитися", - розповіла Мар'яна.

Мар'яна Брикайло, tribuna.com

Зараз Мар'яна живе в Чехії та працює в готельному бізнесі.
"Мені подобається тут. У мене тут хороша високооплачувана робота і всі друзі. Я тренуюся в Чехії, тому якщо б захотіла, без проблем змогла б виступити на будь-яких змаганнях. Тут багато спортивних клубів, за які можна змагатися", - сказала Мар'яна.

Як раніше повідомляв Знай.ua, 19-річний захисник "Манчестер Юнайтед" Макс Тейлор переміг рак, і вже відновив тренування з командою U-23.

Лікарі вчасно виявили хворобу і провели успішний курс хіміотерапії. Відновлення зайняло 11 місяців.

"Я відчуваю себе дуже гордим і щасливим, що повернувся на поле і тепер перебуваю поруч зі своїми товаришами по команді та друзями.

Без неоціненної підтримки моєї сім'ї, товаришів по команді і, звичайно, медсестер і лікарів, моє повернення до навчання на цьому етапі було б неможливим.

Популярні новини зараз

В Україні анонсували найбільший перерахунок пенсій: у кого виплати зростуть одразу на 60%

Зупинили працівники ТЦК: що робити, щоб не мобілізували прямо з вулиці

Пенсії не буде – платитимуть "сльози": хто з українців приречений на старість у злиднях

"Покинув, два роки шлявся, обжимався...": Оля Цибульська розповіла, що сталося з Винником

Показати ще

Я хочу подякувати всьому медичному та спортивному персоналу клубу, з яким я працював протягом всієї моєї реабілітації", - передає слова Тейлора Sky Sports.

На своїй сторінці в Instagram футболіст написав, що щасливий приступити до тренувань.

Як повідомляв портал Знай.ua, легендарний футболіст, голкіпер "Порту" Ікер Касільяс повернувся до тренувань після пережитого інфаркту.