У Російській Федерації люди до смерті затискали дитинча тюленя, якого викинуло на берег.

Детальніше про це пише Реабілітаційний центр "Тюлень" в Facebook.

Повідомляється, що інцидент стався кілька днів тому в межах селища Зарубіно, Хасанський район, РФ. У слідстві льодолому і штормового вітру з моря на берег викинуло дитинча тюленя на ім'я Неллі (так її назвали волонтери). Мати кликала дитинча з води, проте він залишався на березі і був сильно наляканий.

Незабаром на пляжі зібралися люди, які почали фотографувати тварину, брати його на руки і тискати. Кілька годин за цим спостерігала мати Неллі, а коли натовп розсмокталася, то вийшла на берег, обнюхала дитинча і повернулася назад у воду. Коли настали Сутінки, самка зникла з поля зору.

Двоє людей залишилися охороняти тюленя від собак та інших перехожих до приїзду фахівців ребцентра. У той же час добровольці залишалися далеко від тварини, щоб самка по поверненню не відчула їх запаху.

Популярні новини зараз

Більше не видурять гроші: як перевірити, що сайт, банківська картка чи мобільний номер є шахрайськими

Платіжки за травень не порадують: постачальник газу підвищив тариф

Отримаєте менше – не дивуйтесь: Пенсійний фонд попередив про зміну розміру субсидії

Не дуже "стародавня", але безбожно дорога: як виглядає монета в 50 копійок, яка може озолотити

Показати ще

Волонтерам вдалося забрати дитинча тюленя до себе на піклування, проте людські "ласки" позначилися на ньому погано. Неллі не змогла пережити шок, який отримала в результаті активної людської уваги.

"Вона померла сьогодні вночі від фізіологічних наслідків стресу. Дитинчата диких тварин дуже полохливі. Гормони стресу адреналін і кортизол вбивають їх. Чесно кажучи, вчора ми сподівалися, що проскочили точку біфуркації, але - ні. І нічого не допомогло", - написали волонтери.

Тюлень Неллі / фото : facebook.com/sealrehab/

Нагадаємо, що в Одесі черговий шкуродер на очах у господарів задушив руками кота. А потім забрав мертву тварину, щоб закопати.

Як повідомляв портал Знай.uа, шкуродери розкидають небезпечні "вкусняшки": як врятувати отруєних тварин.

Також Знай.uа писав, що українські зоозахисники звернулися до народних депутатів з проханням підтримати законопроект № 3563, який передбачає заборону перебування неповнолітніх дітей на полюванні.