З сусідньої Російської Федерації прийшли доволі сумні новини для всіх любителів музики. Так, в російській столиці в середу, 10 березня, пішла з життя Народна артистка СРСР, композитор, піаністка і співачка Людмила Лядова.

Про це стало відомо завдяки повідомленню її колишнього адміністратора Галини Горбенко.

"Людмила Олексіївна померла", - повідомляє одне з російських видань.

Людмила Лядова, скріншот: YouTube

Відомо, що серце легендарної піаністки зупинилося на 96-му році життя. Також відомо, що в кінці лютого Людмила потрапила до реанімації з коронавірусом та з 75-відсотковим ураженням легенів. Тоді, за словами медиків, простежувалася позитивна динаміка.

Популярні новини зараз

Хоч-не хоч, а в ТЦК йти все одно доведеться: українцям не залишили альтернативи

Водоканали почали відключати неплатників: який борг вважається "критичним"

Не лише електроенергія вдарить по гаманцю: яка комунальна послуга подорожчає з 1 червня

Таких цін не бачили давно: скільки доведеться заплатити за курячі та перепелині яйця

Показати ще

"Зірка естради вже спілкується по телефону. Правда, нетривало. Дихає піаністка без допомоги кисневої маски, хоча для стабілізації стану пацієнтки лікарі іноді використовують цей апарат", - кілька днів тому розповідав представник артистки Віталій Мірошников.

Раніше шанувальники Людмили Лядової припустили, що на коронавірус композитор заразилася від домашньої помічниці, у якої теж виявили COVID-19. Однак друг зіркової сім'ї вважає, що інфекція проникла в будинок артистки разом з кимось із колег Лядової, які відвідали її в пандемію.

Також варто зазначити, що за довгі роки творчості Людмила Олексіївна стала автором сотень робіт. Найвідоміші з них — це "Старый марш", "Чудо-песенка", яку співала сама Лядова, а також Гелена Веліканова та "Паутиночка" Людмили Зикіної.

Раніше повідомляли, легендарний приборкувач левів загинув.

Як повідомляв Знай.uа, помер легендарний вокаліст, який змінив світ: "будеш жити вічно".

Знай.uа писав, у Львові помер легендарний колега Лобановського: марив футболом.