24-річний український силач Олексій Новіков, який отримав звання найсильнішої людини на планеті, знову переміг у міжнародних змаганнях з силової атлетики World's Ultimate Strongman "Strength Island".

Відомо, що ще в листопаді 2020 року український спортсмен Олексій Новіков заволодів титулом найсильнішої людини на планеті. Перемога на цих змаганнях дісталася Україні вдруге-першим призером був Василь Вірастюк.

13 березня 2021 року відбулося нове змагання World's Ultimate Strongman "Strength Island" в Бахрейні, де світові силачі змагалися за перше місце. Всього було 5 випробувань, які визначали переможця: станова тяга на осі, таємниче випробування, гігантська гантель, Carry & Load (переносити і завантажувати – дослівно), і WUS 10 Atlas Stone Run (кам'яний забіг – дослівно).

З самого початку змагань Олексій Новіков вибився до трійки лідерів за набраними балами, а за підсумком змагання переміг. За всі 5 випробувань атлет набрав 68 балів, що як мінімум випереджає його суперників на 10 балів.

Популярні новини зараз

ТЦК заблокували водійські права: чи можна повернутися за кермо

У темряві збираємо на ремонт? Влітку тарифи на світло для простих українців зростуть до 4,8 грн

У комунальних платіжках з'явилася нова графа: за що доведеться доплачувати

Уникнути повістки вже не вийде: ТЦК перевірятимуть українців за новими правилами

Показати ще

Український стронгмен Віктор Посудевський, який оглядав змагання, зазначив, що Олексій Новіков довів, що перемога на WSM була не випадковою і є заслуженим титулом.

Нагадаємо, що хмельничанка Марина Бех-Романчук очолила рейтинг топ-10 кращих українських спортсменів 2020 року.

Як повідомляв портал Знай.иа, молодий спортсмен зі Львівщини Мар'ян Гуржій став триразовим чемпіоном України на змаганнях рукопашного бою в Києві.

Також Знай.иа писав, що на Тернопільщині 16-річний спортсмен виборов срібну медаль за друге місце на Кубку України з важкої атлетики.