Відомий український кулінар Євген Клопотенко поділився рецептом ароматних та смачних булочок з корицею - сінабонів. Смак легкого та пухкого тіста, просоченого ніжною глазур'ю на основі вершкового крем-сиру та з начинкою з ароматної кориці з коричневим цукром сподобається кожному.
Інгредієнти:
Для тіста:
- 450-500 г борошна;
- 200 мл молока;
- 1 ст. л. цукру;
- 25 г живих дріжджів пресованих;
- 100 г вершкового масла;
- 1/2 ч. л. солі
Для начинки:
- 100 г вершкового масла (+ для змащування форми);
- 100-150 г коричневого цукру (тростинного);
- 1-2 ст. л. меленої кориці.
Для глазурі:
Всіх чоловіків змусять встановити "Резерв+": які зміни чекають мобілізацію
Українцям дозволили не сплачувати за комунальні послуги: коли рахунки можна "заморозити"
Надіються всі, але мало хто відчує: чого чекати від індексації пенсій у 2025 році
Зміни в правилах обміну валюти: заначка може перетворитися на розчарування
- 250 г крем-сиру;
- 1-2 ст. л. лимонного соку;
- 2 ст. л. цукрової пудри.
Приготування:
У миску з 450-500 г борошна розкришіть 25 г живих пресованих дріжджів, з іншого боку миски додайте 1 ст. л. цукру і 1/2 ч. л. солі. Акуратно перемішайте. Пересипте борошно з дріжджами і цукром в чашу кухонної машини або замісіть тісто руками. Додайте 100 г м'якого вершкового масла, можете попередньо нарізати його невеликими кубиками.
Влийте в чашу кухонної машини 200 мл теплого молока. Замішуйте тісто за допомогою насадки - гак. Трохи підмішайте тісто руками на кухонній поверхні або на дошці. Зберіть тісто у кулю, перекладіть його у велику скляну миску, змащену олією. Накрийте харчової плівки і залиште в теплому місці на 1 годину.
Дуже важливо, щоб не було протягів. Коли тісто підійде, трохи обімніть його руками і розкачайте в пласт товщиною 2-3 мм. Рівномірно змастіть кулінарним пензликом пласт тіста 100 г м'якого вершкового масла. Посипте 1-2 ст. л. меленої кориці по всій площі. Зверху на корицю рівномірно розсипте 100-150 г коричневого або звичайного цукру. Сформуйте рулет.
Візуально розділіть рулет в довжину на 6 частин і зробіть відмітки. Розріжте рулет упоперек за допомогою кулінарної нитки. Протягніть нитку знизу і розріжте рулет хрест-навхрест. Змастіть вершковим маслом форму для запікання. Викладіть булочки на відстані 1-2 см один від одного. Накрийте чистим рушником і залиште на 20-30 хвилин для вистоювання.
Розігрійте духовку до 180 градусів. Коли сінабони піднімуться, поставте їх в духовку на 30 хвилин. Для глазурі змішайте 250 г крем-сиру з 2 ст. л. цукрової пудри і 1-2 ст. л. лимонного соку до однорідної консистенції. Рясно змастіть готові сінабони глазур'ю, щоб вони добре просочилися. Подавайте коли вони трохи охолонуть.
Нагадаємо, замінять вареники зі сметанкою: картопляні крученики з цибулькою нашвидкуруч. Ця страва стане відмінною альтернативою вареникам
Як повідомляв портал "Знай.ua", чого категорично не можна робити, випікаючи паску на Великдень: традиції та повір'я. Як правильно випікати паску на Великдень
Також "Знай.ua" писав, найкращі рецепти тіста, які зекономлять ваш час: дріжджове, бісквітне, листкове і пісочне. Вони виручать, коли хочеться швидко приготувати щось смачненьке