На офіційній сторінці "Пенсійного кур'єра" в соціальній мережі Facebook з'явилася інструкція, як отримати довідку від Пенсійного фонду України (ПФУ) без особистого звернення в сервісний центр.

Адже її можна замовити і роздрукувати через Інтернет-портал електронних послуг даного фонду. Спочатку необхідно зайти в Особистий кабінет на вебпорталі послуг Пенсійного фонду України за допомогою КЕП - кваліфікованого електронного підпису.

Пенсіонерка, фото: соціальні мережі

На наступному етапі потрібно в розділі "Комунікації з ПФУ "вибрати пункт під назвою "Запит на отримання електронних документів".

Третє-вибрати необхідний вид довідки в меню і згодом заповнити всі обов'язкові поля. Далі потрібно вказати кваліфіковану електронний підпис (КЕП) і пароль до неї. Після чого залишається тільки натиснути кнопку "Відправити в ПФУ".

Популярні новини зараз

Лафа скінчилася, дострибалися: 9 причин, чому українці не отримають субсидію у 2024 році

Пил, грози, спека і навіть бурі: синоптики попередили українців про аномальну погоду влітку

Добровільний візит до ТЦК не врятує від штрафу: за що покарають деяких чоловіків

Абоненти не встигають за темпами "Київстару": тільки поповнили рахунок, а тариф уже подорожчав

Показати ще

Стан розгляду звернення можна переглянути у відповідному розділі. І щоб роздрукувати довідку, після успішно виконаного запиту, необхідно навести курсор миші на документ в переліку звернень, натиснути на нього і знайти пункт "Документи відповіді", після чого завантажити його.

Інструкція для пенсіонерів, фото: Facebook

Нагадаємо, пенсіонери на карантині можуть отримати допомогу від держави

Як повідомляв "Знай.ua", перерахунок субсидій 2021: у Мінсоцполітики однією формулою вирішили купу проблем українців, записуємо

Знай.ua писав, українці вимагають повернути пільги на комуналку і змінити систему їх оплати: "Від 100 кіловат за місяць"