В Україні продовжують дорожчати продовольчі товари. Найбільше зросли ціни на олію, овочі та цукор, а ось яйця, свинина і кисломолочні вироби навпаки подешевшали.

Про це йдеться у березневому експрес-випуску про індекси цін Державної служби статистики України.

У середньому за лютий ціни на харчові продукти та безалкогольні напої зросли трохи більше ніж на 2 відсотки. Найбільше (на 7,6–5,5%) подорожчали соняшникова олія, овочі, цукор. На 3,8–1,3% зросли ціни на м’ясо птиці, фрукти, хліб, яловичину, продукти перероблювання зернових, рибу, макаронні вироби, сметану, масло. Водночас на 0,2–0,1% подешевшали яйця, кисломолочна продукція, свинина.

Підвищилися ціни й на підакцизні товари: так, алкогольні напої та тютюнові вироби подорожчали на 1,3%, у т.ч. на алкогольні напої – на 1,4%, тютюнові вироби – на 1,3%.

Популярні новини зараз

Червень принесе не лише тепло, а й гроші: хто отримає нову пенсію

Українцям вказали на два обов'язкові платежі, які не можна ігнорувати

Які електроприлади "тягнуть" найбільше - зараз це дуже важливо знати

Дніпровська дівчина-хатико повернулася, але тепер вона нападає на людей

Показати ще

Зниження тарифів на житло, воду, електроенергію, газ та інші види палива на 1,8% сталося в основному завдяки відповідному зниженню цін на природний газ на 6,6%.

Ціни на транспорт зросли на 1,6% через подорожчання палива та мастил на 7,3%, проїзду в залізничному пасажирському транспорті – на 1,9%. Водночас на 1,0% подешевшали автомобілі.

За оцінками Держстату, інфляція на споживчому ринку в лютому 2021 року проти січня цього ж року становила 1,0%, з початку року – 2,3%. Базова інфляція в лютому 2021 проти січня цього року становила 0,5%, з початку року – 0,8%.

Раніше ми повідомляли, зарплати українців порівняли з чеськими, польськими та турецькими, як відрізняється мінімалка у світі.

Також "Знай.uа" писав, що на букети і прання Для Верховної Ради з держбюджету "втечуть" мільйони.