Із Австралії прийшли дуже тривожні новини. Буквально днями повідомлялося, що близько 20 тисяч жителів австралійського штату Новий Південний Уельс залишили свої будинки через повінь. Рівень води в річках зростає через безперервні зливи, а в ряді районів зафіксовано зсуви.

Про це повідомляють австралійські журналісти, публікуючи інформацію про трьох щасливчиків, яким вдалося врятуватися після потрапляння у воронку.

Повінь в Австралії, фото: s.france24

За інформацією місцевих пожежників, трьом людям пощастило залишитися в живих після того, як їх було засмоктано "провалом" у північній частині Нового Південного Уельсу.

Воронка в Новому Південному Уельсі, фото: 7news.com.au

Популярні новини зараз

Вже у червні отримають більше: пенсіонерам нагадали важливий нюанс – як добитися перерахунку

Українським родинам виплатять 10800 грн: як подати заявку

Платіжки за травень не порадують: постачальник газу підвищив тариф

Українцям кардинально змінять правила оплати комуналки: до чого готуватись

Показати ще

Співробітники місцевої пожежної станції поверталися до своєї вантажівки, після відвідин лікарні містечка Морі, як раптом вони почули крики про допомогу, що доносилися з берега річки. І тільки уявіть, все це відбувалося приблизно опівночі з середи на четвер, між 24 і 25 березня.

Воронка в Новому Південному Уельсі, фото: 7news.com.au

Компанія з трьох молодих людей стояла на березі річки Меха і милувалися тим, як проходять паводкові води, коли раптово під ними утворилася велика воронка. У той час як одному чоловікові вдалося вибратися з воронки, пожежники врятували двох інших, чоловіка і жінку, використовуючи наземне аварійно-рятувальне обладнання. З волі випадку, цим трьом вдалося уникнути серйозних фізичних травм.

У свою чергу глава бригади місцевих пожежників Джейсон Андерсон попередив громадськість не ризикувати, він просить не виходити з укриття і навіть не думати наближатися до річок. І даний інцидент він просить використовувати, як приклад того, що умови під час повеней можуть швидко змінитися.

Також варто розповісти нашим читачам, що в Австралії зараз не найлегший період. Не менше 18 тисяч жителів австралійського штату Новий Південний Уельс, у тому числі 3 тисячі проживаючих в Сіднеї, були змушені покинути свої будинки через повінь. Про це прем'єр-міністр Гледіс Береджікліен повідомила в понеділок, 22 березня.

Повінь в Австралії, фото: s.france24

Найпостраждаліші регіони отримають кошти для відновлення, як і жителі районів, визнаних зонами катастрофи, запевнив прем'єр-міністр Австралії Скотт Моррісон. Рівень води в річках Нового Південного Уельсу і Квінсленду продовжує зростати через зливові дощі, що не припиняються кілька днів. Раніше вода перелилася через 142-метрову дамбу в містечку Уоррагамба поблизу Блакитних гір.
За оцінками влади, жителі на на південному сході континенту не стикалися з таким катастрофічним паводком майже століття. Синоптики очікують, що зливи продовжаться в найближчі дні.

Раніше повідомляли, руйнівна повінь накрила ціле місто, люди в паніці рятують тварин.

Як повідомляв Знай.uа, раптова повінь знищила будинок молодят у день весілля: знесла разом з собакою.

Знай.uа писав, найбільша за останні 50 років: потужна повінь залишила тисячі людей без даху над головою.