Лікар оториноларинголог-отохірург Павлюк звернув увагу українців на те, що не варто сподіватися, що антитіла до коронавірусу залишаться назавжди, забезпечивши нам таке собі "безсмертя".

Про це фахівець пише на своїй сторінці у соцмережі Фейсбук.

"Антитіла не назавжди і ви не безсмертні. Одного прекрасного ранку ти прокинешся і тебе трохи заболить горло, ну трішечки, ти подумаєш - певно через холодну колу, окей - йдемо далі, слабкість - то від погоди, то дощ, то сонце - все логічно, тихеньке покашлювання теж від пилюки та старої ковдри з пір'ям, нюх і смак інколи пропадає якщо застуда...", - перелічує перші симптоми хвороби лікар.

Коронавірус з Китаю, фото: Getty Images

Лікар пояснює, що часто люди, гадаючи, що нічого серйозного немає, продовжують жити звичним життям. Вони відвідують спортзал, водять дитину у дитсадок, гуляють вулицями міста і ходять у гості до знайомих. І саме так розповсюджують вірус.

Популярні новини зараз

Два тарифи на воду: нові ціни встановили для мешканців багатоповерхівок та приватного сектору

На школи тепер чекають масові перевірки: батьки домоглися свого

Пропонують тарифи, які неможливо знайти: абоненти Київстару отримують дивні пропозиції

Чому українцям необхідно заповідати майно вже зараз та як це зробити правильно

Показати ще

"Випадково по запису відвідаєш спортзал, бо треба схуднути, там кілька разів кашлянеш і вчепишся за тренажер, потім приймеш запрошення на вечірку з закритими ролокасетами, будеш писати пости в фейсбуці який ж лоХдаун цей локдаун, що у тебе бізнеси і дуже ділові зустрічі, івенти та фігнівенти. Потім на "Людоньках порадьте" будеш питати, що пити якщо болить горло і якось так то мине, повільно, але мине, можливо.....і потім випадково здавши аналіз на антитіла ти втішишся, що вони в тебе є, і при кожній нагоді і кожному масовому збіговиську, ти розкажеш як героїчно здолав корону...", - пише лікар.

Коронавірус з Китаю, фото: Getty Images

Але згодом може виявитися, що, наприклад, продавець магазину, який відвідував хворий на коронавірус, зараз знаходиться у реанімації. А тренер зі спортзалу приніс коронавірус додому, заразивши своїх батьків, які згодом померли. А також інші випадки зараження, про які такий хворий ніколи не дізнається.

"Тебе ж це зовсім не стосується, в тебе ж антитіла... Проте і вони мають властивість бути не вічними. Просто пам'ятай про це щоразу, коли знову почнеш кахикати, носити маску на бороді, думати що безсмертний і до тебе це не має жодного стосунку. Не забувай! Бо ти, так саме ти, теж винен у тому, що відбувається навколо! Відчуй цю відповідальність і трохи схаменись.", - пише лікар.

Скріншот: facebook.com/ЛОР-Павлюк

Нагадаємо, Сovid-19 в Україні відійшов від рекордів, у медиків є час спокійно вдихнути - МОЗ оновило статистику на 10 квітня. Зведення щодо захворюваності на коронавірусну інфекцію за минулу добу

Як повідомляв портал "Знай.ua", українцям розповіли, як отримати паспорт в умовах карантину: важливі нюанси. Як оформити або отримати паспорт

Також "Знай.ua" писав, Лазебна розповіла, як рік пандемії вплинув на бідність українців: ситуація по країні в цифрах. Що про це говорять у Мінсоцполітики