Українська дитяча письменниця, а також політичний активіст Лариса Ніцой знову висловилася на тему української мови, а точніше, про її носії.

Жінка опублікувала пост на своїй сторінці в соціальній мережі Facebook, де вирішила висловитися.

Вона пише про те, що українські актори можуть не боятися російської армії, навіть якщо вони дійдуть до столиці. Все тому що їх потягнуть на підвал, як і інших українських патріотів Донецька і Луганська.

Справа в тому, що кожен день українські актори і артисти замість того, щоб популяризувати українську культуру і мову, поширюють лише російську мову і так званий «мир».

"Вони створюють якісний український продукт: серіали, розважальні шоу, пісні (вдумайтеся тільки) російською мовою. І це вам не ширвжиток якийсь! Українські актори, співаки та шоумени / вумени, створюють якісний російськомовний продукт-успішно впливаючи їм на українську молодь. З подачі українських акторів і співаків Російська мова російськомовними серіалами і піснями проникає в кожен куточок України. Цей російськомовний продукт українські актори беруть не в Росії, щоб популяризувати в Україні – ні, вони створюють цей російськомовний продукт самі! Своїми руками (вустами)!" - пише Лариса Ніцой у своїй публікації.

Популярні новини зараз

ТЦК заблокували водійські права: чи можна повернутися за кермо

Доходи не потрібні, субсидію дадуть і так: українцям пояснили нюанс

"Газмережі" просять встигнути до 20 травня: що потрібно зробити всім побутовим споживачам

Уникнути повістки вже не вийде: ТЦК перевірятимуть українців за новими правилами

Показати ще

Жінка також розповіла, що на території Російської Федерації навіть є нагорода, яка називається медаль Пушкіна. Її вручають не тільки тим, у кого є місцевий паспорт, а й іноземцям, за внесок в російську мову.

"Поки інші українські патріоти, через це брязкання російської армії на українському кордоні, думають, куди заховати своїх дітей в разі чого, тому що до них перших прийдуть, або готуються знову йти добровольцями – ви в цей час продовжуєте робити свою чорну справу-продукувати в Україні російськомовний продукт і ширити українськими територіями Російський "мир. Готуйте піджачок для пушкінської нагороди. Заслужили. Думаю, путін знайде час особисто вам її вручити. З поваги до вашої праці" - підсумувала письменниця.

Нагадаємо, раніше Україна прирівняла пластикові паспорти до цифрових, захисниця мови Ніцой передбачила наслідки: "у майбутньому..."

Як повідомляє портал "Знай.ua" Ларисі Ніцой зробили дуже боляче прямо у вушко 155 разів: "але це такий кайф..."

Також "Знай.ua" писав, що Письменниця Лариса Ніцой здивувалася горем українців і не стримала сліз: "зламані, покалічені долі"