Український телеведучий Костянтин Грубич вирішив поділитися з шанувальниками унікальним рецептом святкової паски на Великдень 19 століття від священика Кирила Чорного з Дніпра. Відео-інструкцію він опублікував у YouTube.
Заварна паска, інгредієнти:
- Манна крупа – 1 стакан;
- Кип'ячене молоко - ½ літра;
- Цукор-50 гр;
- Пресовані дріжджі-50 гр;
- Яйця-6 шт;
- Сіль-1 ч. л;
- Борошно-4 склянки;
- Ізюм - 1 стакан.
1 стакан манної крупи заварити 0,5 л киплячого молока. Охолодити до теплого, додати 50 г цукру і 50 г свіжих дріжджів.
Раджу використовувати гарантовано якісний продукт-осмотолерантні дріжджі ТМ "Духмяна хата".
Поставити опару в тепле місце для заквашування. Далі важливо не порушувати порядок замісу. Дану закладку легко готувати в блендері-тістоміса. До готової опари додати збиті в піну 6 яєць (3 жовтки і 3 цілих) з 1 склянкою цукру і 1 чайною ложкою солі. Поступово вмісити 4 склянки борошна, потім – через кілька хвилин замішування - 150 г м'якого вершкового масла. Далі-пачку ваніліну (я про нього забув в ролику, що виявилося не критично) і 1 стакан замочених напередодні в Ромі або коньяку (мінімум на 12 годин).
Пенсія зросте майже на 1000 грн: хто може сподіватися на підвищення
Надіються всі, але мало хто відчує: чого чекати від індексації пенсій у 2025 році
Перевірки від газовиків вийшли на новий рівень: українцям розповіли про документ, який треба підписати
Податкова перевіряє українців за кордоном: що вже відомо
Ізюм перед замісом обсушити і присипати борошном. Далі я місив вручну, додавав при необхідності борошно, поки тісто не припинило липнути до рук.
Форми змастити смальцем або іншим жиром. Накладати тісто на третину форми. Вистоювання тіста триває від 1 до 2 годин при температурі 30 градусів. Зручно це робити в слабо нагрітому духовій шафі. Випікати до сухої палички при 190 градусах, при необхідності накрийте паски фольгою, щоб не згоріли верхівки.
Для помадки збийте 3 охолоджених білка зі склянкою цукру і 0,5 чайної ложки лимонної кислоти.
Раніше ми повідомляли, традиційний паску на Великдень-2021, рецепт, яким користувалися наші бабусі.
Як повідомляв "Знай.uа", Тетяна Литвинова навчила, як швидко розфарбувати крашанки, всього 2 інгредієнта і 10 хвилин.
Також "Знай.uа" писав, що ідеальний сімейний рецепт паски до Великодня 2021 від Тетяни Литвинової з "МастерШеф".