У мережі розповіли про те, які страви можна з легкістю приготувати з черствого хліба. Мінімальна кількість інгредієнтів і максимум смаку.
З самого дитинства всіх завжди вчили, що хліб ніколи не можна викидати, навіть якщо він черствий. У зв'язку з цим почали придумувати рецепти, які дають йому друге життя.
Можна приготувати навіть піцу з нього. Для цього вам знадобляться наступні інгредієнти:
- 400 г хліба;
- 0,5 скл. вода;
- 250 г кетчупу;
- 0,5 скл. маслинове масло;
- 250 г моцарели;
- 30 г пармезану;
- базилік за смаком.
Хліб потрібно нарізати невеликими кубиками, залити водою і оливковою олією, після чого почати просто кришити.
Сніг та морози до -15°: українців попередили про найхолоднішу зиму за останні роки
В Україні посилять мобілізацію та укріплять міста: до чого слід готуватися
Грошову допомогу дадуть не всім: що треба підтвердити
Повністю замінить ТЦК: які зміни чекають мобілізацію
Дно форми для випікання потрібно заслати пергаментом, і рівномірно розподілити розм'яклий хліб, злегка його притиснувши.
Все змащуєте кетчупом, потім потрібно викласти моцарелу, натерти пармезан і випікати при температурі 180 градусів приблизно 20 хвилин.
Можна також приготувати багет з сиром в духовці.
Вам знадобляться:
- 1 багет;
- 150 г сиру;
- 100 г шинки.
Хліб нарізаєте на шматочки розміром з кавову чашку, а в центрі робите поглиблення для начинки. Далі потрібно нарізати сир товстими шматочками, і починати вставляти його в отвори, накривши зверху шинкою. Випікайте 10 хвилин в духовці, розігрітій до 180 °С.
Бутерброди «Маргарита» виходять також неймовірно смачними.
- 9 скибочок тостового хліба;
- 50 мл молока;
- 80 г кетчупу;
- 100 г пармезану;
- оливкова олія за смаком.
Скибочки хліба слід покласти на деко, злегка змастити їх молоком і кетчупом. Далі посипте хліб пармезаном і полийте оливковою олією. Випікати до духовки приблизно 10 хвилин при температурі 180 градусів.
Нагадаємо, що печиво "кавові зерна": рецепт ароматного ласощі незвичайної форми
Як повідомляв портал "Знай.ua", домашня гірчиця на розсолі для справжніх козаків: дідівський рецепт до великоднього столу
Також, "Знай.uа" писав, що для перекусу і святкового столу: смачна намазка на бутерброди з простих продуктів